Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις!!!

Μετά την Εξέγερση του Δεκέμβρη, η κυβέρνηση έχει περάσει στην αντεπίθεση με σκοπό την επανασυγκρότηση της. Σκοπός της να ανακτήσει το χαμένο της κύρος, μιας και έρχονται και οι ευρω-εκλογές. Αρχικά προσπάθησαν μέσω των media να διαχωρίσουν τους εξεγερμένους σε ειρηνικούς διαδηλωτές και κουκουλοφόρους. Σε μαθητές και πολίτες και σε ταραξίες και εν δυνάμει τρομοκράτες.

Με διάφορα ρεπορτάζ και αναλύσεις σε παράθυρα, προσπάθησαν να περάσουν την εικόνα των «χωρίς αιτία επαναστατών» κουκουλοφόρων, η δράση των οποίων στρέφεται ενάντια στους πολίτες!!! Ταυτόχρονα ταύτισαν και παραλλήλισαν τις όποιες δράσεις (ειρηνικές ή επιθετικές) με το οργανωμένο έγκλημα. Κατασκευάζοντας έτσι φοβικό κλίμα και επισημαίνοντας την ανάγκη για ένα πιο αυταρχικό κράτος. Για τον εξοπλισμό της αστυνομίας τεχνολογικά και νομικά, καταργώντας κεκτημένα και τις «δημοκρατικές υπερ-ευαισθησίες», σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού δημόσιας τάξης Μαρκογιανάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο ο γενικός εισαγγελέας του αρειού πάγου, «κύριος» Σανιδάς εξέδωσε μία εγκύκλιο για τις καταλήψεις άδειων οικημάτων δημοσίου και πανεπιστημιακής περιουσίας κτηρίων από άτομα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου. Με πρόφαση την «πιθανή διακίνηση ναρκωτικών» και την «κατασκευή μολότοφ» ζήτησε την διεξαγωγή αστυνομικών ερευνών και ζήτησε ευθύνες από τους υπεύθυνους για την μη έξωση των καταληψιών. Βέβαια ο ίδιος εισαγγελέας «αποφάσισε» να κουκουλώσει τις όποιες πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Σύμπτωση, ε ?

Ο κρατικός μηχανισμός τρομαγμένος μπροστά στην εξέγερση του Δεκέμβρη και βλέποντας την κοινωνικοποίηση των αντιεξουσιαστικών ιδεών, την υιοθέτηση της άμεσης δράσης από κοινωνικά κομμάτια και το φτύσιμο της νεολαίας για τον πολιτικό κόσμο, αποφάσισε να πάρει μέτρα. Μέτρα που να στραφούν απέναντι στους «πρωταίτιους», κουκουλώνοντας έτσι ότι η Εξουσία είναι αυτή που έχει φέρει τον κόσμο σε απόγνωση. Τους φοβίζει η προοπτική της υιοθέτησης της αυτό-οργάνωσης από περισσότερα κοινωνικά κομμάτια, διότι τότε θα καταργηθεί ο παρασιτικός τους ρόλος.

Η αλληλεγγύη ήταν και θα είναι το μεγαλύτερο όπλο μας. Ένα όπλο που ακυρώνει τα όποια μέτρα και να πάρουνε. Ένα όπλο που η Εξουσία δεν μπορεί να κατανοήσει, μέσα στην εξατομικευμένη λογική της και δεν έχει αντίδοτο. Ένα όπλο που αποτελεί θεμέλιο του νέου κόσμου που κουβαλάμε μέσα μας!

Leave a Reply