Αναβολή της δίκης των 2 αντιφασιστών από την Καβάλα

ΔΙΚΗ ΤΩΝ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ 29 IOYNIOY 2016 ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΞΑΝΘΗΣ

Εδώ και έξι χρόνια, εκτός από τη χρυσή αυγή στην Αθήνα, η παρακρατική οργάνωση πατριωτική κίνηση πολιτών Καβάλας καλεί σε πανελλαδική φασιστοσύναξη με αφορμή το περιστατικό των Ιμίων. Κάθε χρόνο οι αντιφασίστες της πόλης καλούν ανοιχτά τον κόσμο σε αντισυγκέντρωση, εναντιώμενοι στις γιορτές μίσους των Ιμίων.

Μία ημέρα πριν τη φασιστομάζωξη στις 26/1/2014, και μετά από συμπλοκή φασιστών με ομάδα ατόμων, οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες της Καβάλας αφού έσπασαν την πρόσοψη μαγαζιού που στεγάζεται επιχείρηση που ανήκει σε στοχοποιημένο για την αντιφασιστική του δράση σύντροφό μας, στη συνέχεια επιχείρησαν να κάψουν το εσωτερικό του βάζοντας σε κίνδυνο τους ενοίκους του κτιρίου.

Ο σύντροφος, παρουσία και άλλων συντρόφων οι οποίοι πήγαν στο μαγαζί, ενημερώθηκε από τους μπάτσους ότι πρέπει να μεταβεί στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα καθότι λόγω του εμπρησμού του μαγαζιού κινείται αυτεπάγγελτα η ποινική διαδικασία, ασχέτως αν ο ίδιος δεν επιθυμεί να κινηθεί νομικά ή να χρησιμοποιήσει τα κανάλια της αστικής δικαιοσύνης. Μετά από αναμονή 3 ωρών στο αστυνομικό τμήμα μαθαίνει ότι συλλαμβάνεται μετά από μήνυση που κατέθεσαν μέλη της πατριωτικής κίνησης εναντίον του.

Το επόμενο πρωί, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε καλεστεί από το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας, την Κατάληψη Βύρωνος 3 και μεμονωμένους Αντιφασίστες και Αντιφασίστριες στο πάρκο του Φαλήρου. Από την αρχή της συγκέντρωσης το Πάρκο ήταν περικυκλωμένο από αρκετές διμοιρίες (8 έως 10 περίπου) και μεγάλο ασφαλητομάνι.

Έχοντας ήδη έναν σύντροφο δύο μέρες στα κρατητήρια, μετά από τη γελοία μήνυση εναντίον του από μέλη της Πατριωτικής, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου του 2014, το απόγευμα, μαθαίνει και ο δεύτερος σύντροφος (αδερφός του πρώτου), επίσης στοχοποιημένος για την αντιφασιστική του δράση, πως εκκρεμεί μήνυση εναντίον του, πάλι από μέλη της πατριωτικής και παραδίδεται στο ΑΤ Καβάλας.

Τις ημέρες που οι σύντροφοι ήταν κρατούμενοι, η πόλη ήταν γεμάτη από μπάτσους. Το αστυνομικό τμήμα ήταν φρουρούμενο μέρα νύχτα από μεγάλη δύναμη της αστυνομίας. Το ίδιο συνέβαινε και στο δικαστικό μέγαρο κάθε φορά που οι σύντροφοι έπρεπε να περάσουν από ανακριτή ή εισαγγελέα.

Την Παρασκευή, 31/01/2014, αφού εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή, οι δύο σύντροφοί μας αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Δεν επιτρέπεται να φύγουν από τη χώρα και πρέπει να παρουσιάζονται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα εντός των πρώτων πέντε ημερών του μήνα, έως ότου πραγματοποιηθεί η δίκη . Η εγγύηση ήταν € 2.000 και για τους δύο. Την ίδια ημέρα (Παρασκευή), € 950 δόθηκαν για τα δικαστικά έξοδα.

Η πρώτη δίκη είχε οριστεί για τις 10/6/2015. Οι σύντροφοι ζήτησαν αναβολή λόγω απουσίας των δικηγόρων τους. Λίγο πριν τη δίκη των συντρόφων, στις 9/12/2015, οι φασίστες προκαλούσαν με τη συμπεριφορά τους, αναγράφοντας εμετικά συνθήματα στην περιοχή που μένουν οι σύντροφοι, καθώς και σε όλη την πόλη.

Αναφερόμενοι ονομαστικά στους αντιφασίστες, αποκαλώντας τους ρουφιάνους, προσπαθούσαν με τραμπουκισμούς και δήθεν απειλές να τρομάξουν συντρόφους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν κλίμα λίγο πριν το δικαστήριο. Κάτι που δεν κατάφεραν,αφού αυτοί τρέπονταν σε φυγή κάθε φορά που συναντούσαν συντρόφους στο δρόμο. Οι προκλήσεις τους συνεχίζονται, και μάλιστα έχουν κάνει άλλες δύο μηνύσεις στο σύντροφο που του έσπασαν το μαγαζί, μία για συκοφαντική δυσφήμιση και μία για ηθική αυτουργία.

Το δικαστήριο δεν έγινε στις 9/12/2016 λόγω αποχής των δικηγόρων. Η ημερομηνία της δίκης είχε οριστεί για την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 αλλά και πάλι αναβλήθηκε λόγω της αποχής.

Οι νεοναζί της πόλης δε σταμάτησαν όμως εδώ. Στις 21 Μαΐου έκαναν την εμφάνισή τους στο 10 ήμερο φεστιβάλ στο ΤΕΙ Καβάλας, δείχνοντας ξεκάθαρα τις θρασύδειλες διαθέσεις τους και έσπασαν το αμάξι αντιφασίστριας και μάρτυρα υπεράσπισης στο δικαστήριο των συντρόφων. Την επόμενη μέρα, τα ίδια ασπόνδυλα, χτύπησαν αντιφασίστρια στο λιμάνι της πόλης (κεντρικό σημείο και με πολύ κόσμο αυτή την εποχή) και ο ένας από τους δύο ναζί, τρεπόμενος σε φυγή, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα, απειλώντας τους αντιφασίστες που βρίσκονταν στο σημείο. Φυσικά δε τους ενόχλησε κανείς, ούτε κινήθηκε και κάποια διαδικασία εναντίον τους. Ο ένας εκ των δύο στοχοποιημένων συντρόφων από την άλλη περιμένει ακόμα μία ψευδή μήνυση από τους εν λόγω φασίστες.

Η δίκη των συντρόφων ορίστηκε για τις 29 Ιουνίου 2016, στις 09:00, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ξάνθης

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αυτόνομο Στέκι Καβάλας 

Κατάληψη Βύρωνος 3

* Το δικαστήριο πήρε αναβολή λόγω της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων. Η νέα ημερομηνία θα οριστεί από το συμβούλιο εφετών Θράκης.*