Δράση ενάντια στη βιομηχανία κρέατος

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, επρόκειτο να ξεκινήσει σε σφαγείο στο Κοκκινόχωμα Καβάλας παραγωγή κρέατος με τη μέθοδο Κοσέρ. Άμεσα, κινητοποιήθηκαν άτομα του αυτόνομου στεκιού Καβάλας,φιλοζωϊκές οργανώσεις, οικολόγοι, χορτοφάγοι της πόλης και μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Στις 08:00 το πρωί, έφτασαν οι σύντροφοι του αυτόνομου στεκιού στην είσοδο του σφαγείου, και αντίκρυσαν μικρή αστυνομική δύναμη από ΟΠΚΕ και κανά δυο ασφαλίτες να φυλάνε το κτίριο. Μετά από λίγο, έφτασαν οι πρώτοι εργαζόμενοι, οι οποίοι μπήκαν μέσα για να ξεκινήσουν το απάνθρωπο έργο τους, ρωτώντας τι συμβαίνει. Οι σύντροφοι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο φώναζαν συνθήματα όπως: ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ.
Να τονίσουμε, επίσης, ότι τα μέλη των φιλοζωϊκών οργανώσεων, έφτασαν στο σημείο κατά τις 10:00, παρόλο που αυτοί είχαν καλέσει κόσμο για τη διαμαρτυρία στις 08:00. Δε ντράπηκαν να φέρουν μαζί τους γνωστό εθνικιστή (Χαζαρίδης), μέλος της φασιστικής οργάνωσης ΦΟΙΝΙΞ, ο οποίος παλιότερα ήταν μέλος της πατριωτικής κίνησης καβάλας και μαζί με τους ομοίους του έσφαζαν γουρούνια και καρφώναν τα κεφάλια τους στο κτίριο της παλιάς Μουσικής (Χαλίλ Μπέη τζαμί). Οι σύντροφοι αμέσως αντέδρασαν, απαιτώντας να φύγει, φωνάζοντας ότι είναι φασίστας και δεν έχει καμία θέση στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία. Εννοείται πως έφυγε με την ουρά στα σκέλια. Η προσέλευσή του, οφείλεται στο ότι η σφαγή Κοσέρ έχει να κάνει με τον Ιουδαισμό, πράγμα που επιτρέπει στους φασίστες να ξεράσουν το αντισημιτικο τους μίσος και να χρεώσουν τις “απάνθρωπες” σφαγές στους Εβραίους.
Οι μπάτσοι, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν χαλαροί, έσπευσαν να σώσουν το φασίστα. Ο αρχηγός τους, ο αστυνομικός υποδιευθυντής, Κωνσταντίνος Σιμούδης, επιτέθηκε φραστικά σε στοχοποιημένο σύντροφο, απειλώντας ότι θα τον συλλάβει. Οι υπόλοιποι γίναμε ένα σώμα γύρω από τον σύντροφο και μετά από λίγα λεπτά το σκηνικό έληξε. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει δείξει τη συμπάθειά του προς τους φασίστες. Να θυμίσουμε ότι πριν δύο χρόνια, σε αντιφασιστική συγκέντρωση για τα Ίμια, ήταν σε επίθεση που έκαναν μπάτσοι και φασίστες μαζί, στην κατάληψη Βύρωνος 3.
Παρόλα αυτά δε ξεχάσαμε ποτέ για ποιο λόγο είμασταν έξω από την πύλη του σφαγείου. Συνεχίσαμε τη δράση μας φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κακοποίηση των ζώων και ενάντια σε κάθε φασίστα και μπάτσο.
Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν…

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ