Αποκλεισμός Γραφείων Τ.Ο. Καβάλας Χ.Α. 20/9/2017

Καβάλα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

2 μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από την ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η τοπική οργάνωση των ηθικών αυτουργών της Καβάλας, είχαν προγραμματίσει εκδήλωση με θέμα τις Θερμοπύλες. 25 αντιφασίστες/στριες, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό της εισόδου με σκοπό να ακυρωθεί η εκδήλωση των αυγών. Στην είσοδο της πολυκατοικίας πετύχαμε τον ομιλητή Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνο, ο οποίος εξαφανίστηκε στο ασανσέρ της οικοδομής.

Αποκλείστηκε η είσοδος απο τους συντρόφους/ισσες για 2 ώρες, αποτρέποντας τους λιγοστούς ομοϊδεάτες τους (περίπου 5), να προσεγγίσουν την εκδήλωση. Οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης, συγκεντρώθηκαν άμεσα μετά τον αποκλεισμό των γραφείων και προσπάθησαν να περιφρουρήσουν την περιοχή. Οπλισμένοι με τον λόγο μας, ένα πανό και χωρίς κουκούλες (όπως έχουν λυσσάξει να υποστηρίζουν οι φασίστες στον τοπικό τύπο), κάναμε αυτό που θεωρούσαμε αναγκαίο για να σταματήσουμε αυτή την εκδήλωση προσβολής.

Μάλιστα η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, στην συνέχεια των κομματικών εντολών για υποβίβαση του γεγονότος της δολοφονίας Φύσσα, αποπειράθηκε να διοργανώσει εκδηλώσεις μίσους και ρατσισμού, σε διάφορα γραφεία της ανά την Ελλάδα, σε μικρό χρονικό διάστημα από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου. Τα αντανακλαστικά του Αντιφασιστικού Κινήματος όμως δεν πρόκειται να δεχθούν ούτε την απάθεια του κόσμου απέναντι στους δολοφόνους και τους υποστηριχτές τους, ούτε θα γίνουν μέρος της λήθης των γεγονότων.

Για όλους εμάς που δεν είμαστε λωτοφάγοι και δε ξεχνάμε όσα έκαναν στο παρελθόν οι φασίστες και όσα θα μπορούσαν να κάνουν, αν τους αφήναμε ανενόχλητους, η απάντηση είναι μόνο μια. Συνεχής αντιφασιστικός αγώνας στους δρόμους, στις πλατείες, στο εργασιακό μας περιβάλλον, στα σχολεία και στις γειτονιές μας για να μην αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης σε κρατικούς και παρακρατικούς φασίστες.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους αντιφασίστες/στριες που εναντιώθηκαν και συγκρούστηκαν με κράτος και παρακράτος στην αντιφασιστική αντισυγκέντρωση στο Πέραμα και στον Αλμυρό Βόλου.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ

Αντιφασίστες / Αντιφασίστριες