Κύκλος αυτομόρφωσης Μάιος-Ιούνιος 2012

” Οι μετανάστες από το πρίσμα της ταξικής πάλης.”

31/5 προβολή της ταινίας “Welcome” του Philippe Lioret.  Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

 2/06  εκδήλωση-συζήτηση: “Μετανάστες και ταξικοί αγώνες στην Ελλάδα του σήμερα”

Συζητάμε  για:  α) τη στοχευμένη παρονομοποίηση των μεταναστών και την εκμετάλλευση τους ως φτηνό εργατικό δυναμικό, β) τις συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα, γ) τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τηη καταστολή που χρησιμοποιούν οι κρατικοί μηχανισμοί εναντίον τους και δ) για την  προοπτική κοινών αγώνων μεταναστών και ντόπιων.

7/06  εκδήλωση-συζήτηση: “Μάης 1886-Σικάγο, η συμβολή των μεταναστών στην  ριζοσπαστικοποίηση του αμερικανικού εργατικού κινήματος.”

Μια κριτική ματιά στα γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο πέρα από τους καθεστωτικούς  μύθους, που αποσιωπούν τον καταλυτικό ρόλο των ριζοσπαστών και αναρχικών μεταναστών.  Ο δρόμος προς τον Μάη του 1886 στο Σικάγο, τα γεγονότα στην πλατεία Χέιμαρκετ, ο απαγχονισμός  των 4 αναρχικών που τιμάται κάθε 1η Μαΐου, η πορεία του αμερικανικού κινήματος ως την περίοδο της “Κόκκινης Απειλής”.

http://anarxikoikavalas.squat.gr/?p=1358

This entry was posted on Tuesday, May 29th, 2012 at 4:50 pm and is filed under Uncategorized, Αυτόνομο Στέκι, Αφίσες, Εργασιακά, Κινήματα, Μετανάστες - Πρόσφυγες, Προβολές. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.