Εκδήλωση-συζήτηση ενάντια στην κακοποίηση των ζωων και τις φόλες…Πέμπτη 21/11 στις 21:15, Αυτονομο Στέκι Καβάλας

Εκδήλωση-συζήτηση ενάντια στην κακοποίηση των ζωων και τις φόλες…Πέμπτη 21/11 στις 21:15, Αυτονομο Στέκι Καβάλας, (Φιλίππου 46, πάνω από τη στοά του άη γιάννη)

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣEI ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΜΑΤΑ

  • ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ
  • ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ & ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
  • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ & ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ (ΑΝΤΙΦΙΛΟΖΩΪΚΟΣ ΝΟΜΟΣ)
  •  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Ή ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
  •  ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΦΟΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΦΟΛΑ

Τις τελευταίες μέρες, δυστυχώς παρατηρήθηκε, για άλλη μια φορά, η έντονη δράση ασυνείδητων, που με βάναυσο τρόπο (φόλες) εξόντωσαν αδέσποτα και μη στην περιοχή της Ν. Ηρακλείτσας, και στο κέντρο της Καβάλας. Μια αποτρόπαια δολοφονία εις βάρος ανυπεράσπιστων ζώων που εκμεταλλευόμενοι οι δράστες την ανάγκη τους για φαγητό, τα δηλητηρίασαν. Η πράξη αυτή μόνο ως δολοφονία μπορεί να χαρακτηριστεί. Και μάλιστα από ένα ψυχικά άρρωστο δίποδο, πιστεύοντας στην ανωτερότητά και την κυριαρχία του , σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα ζώα.
Πολλές φορές γίνεται λόγος για σκυλιά που απειλούν τους κατοίκους κατά αγέλες, για λυσσασμένα κτήνη, και για “εκπαιδευμένους” δολοφόνους που στήνουν καρτέρι στις ανυποψίαστες γριούλες και τα λαχταριστά εγγονούδια τους (εκδοχή που έχει αναφερθεί σε τοπικό ραδιοσταθμό της Καβάλας, και όχι μόνο σε έναν). Ποτέ όμως δεν γίνεται λόγος για την ψυχιατρική μανία της αφαίρεσης ζωής ενός ανυπεράσπιστου ζώου.
Μέσα σε όλο αυτό το παραλήρημα έρχεται να προστεθεί και η ιστορία της Ρουμανίας. Υποτίθεται ότι άγρια αδέσποτα σκυλιά επιτέθηκαν και σκότωσαν ένα 4χρονο παιδί, στην πραγματικότητα όμως μετά από πιέσεις, δημοσιεύτηκε ότι το παιδί βιάστηκε και σκοτώθηκε από παιδόφιλο, ενώ οι συγγενείς του για να καλύψουν την πράξη του έριξαν το ”φταίξιμο” σε αδέσποτα σκυλιά. Οπότε και με κοινοβουλευτική απόφαση ξεκίνησε η μαζική εξόντωση αδέσποτων που αιχμαλωτίζονται, και αν μέσα σε 14 ημέρες δεν αναζητούνται ή δεν υιοθετούνται, θανατώνονται, και ξεκίνησε λοιπόν ένα κυνήγι κεφαλών όπου όποιος θανάτωνε σκύλο θα του δινόταν 48 ευρώ ανά κεφάλι. Στα σχέδια ήταν περίπου 65.000 αδέσποτα εντός της πόλης Βουκουρέστι. Εικόνες φρίκης ακολούθησαν μετά την απόφαση αυτή.
Χρόνια ολόκληρα οι δολοφόνοι των ζώων δεν τιμωρούνται και εξακολουθούν το μακάβριο έργο τους χάρη στην ανοχή και την απάθεια όλων σας. Πως μπορείτε να βλέπετε ένα αθώο πλάσμα να ξεψυχάει με τον πιο οδυνηρό τρόπο και να μην κάνετε τίποτα, ή να το ξεχνάτε, ή να ξέρετε ποιος είναι και να συνεχίζετε να μην κάνετε τίποτα?
Σύμφωνα με το νόμο 4039/12, για δηλητηρίαση ζώων, οι ποινές είναι από 1-5 χρόνια και το χρηματικό ποσό από 5-15.000 ευρώ.
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων καταγγέλλει τη μεθόδευση και την εμπλοκή των Δήμων, για να περάσει η απαράδεκτη τροποποίηση περί «επιθετικού ζώου, έτσι ώστε εν δυνάμει κάθε ζώο να είναι επιθετικό με την βούλα και την υπογραφή του νομοθέτη».Με την φράση: «Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς, που εκδηλώνει επιτυχή επίθεση ή ανεπιτυχή προσπάθεια επίθεσης ή απειλητική στάση και συμπεριφορά προς τον άνθρωπο» ξεκινούν οι τροποποιήσεις του νόμου δείχνοντας για ακόμα μία φορά την εχθροζωική στάση του κράτους μας.
Κάθε άνθρωπος που έχει αξιοπρέπεια οφείλει να προστατεύσει τα ζώα από την κτηνωδία που παρατηρούμε και βιώνουν οι τετράποδοι φίλοι μας. Καλούμε τον κόσμο να μην μένει άπραγος. Αν δεν έχουν τα αδέσποτα όπλα και φωνή για να παλέψουν για τις ζωές και την ελευθερία τους, έχουμε εμείς και είμαστε οργισμένοι με τους δολοφόνους τους!

1002479_10202427765278234_101295064_n

https://anarxikoikavalas.squat.gr/?p=1999