Ανακοίνωση Αντιφασιστικης Συνέλευσης Μαθητών Καβάλας

Ο αντιφασιστικός αγώνας στην Καβάλα, στα πλαίσια μιας αντίστασης στην ασφυκτική καθημερινότητα που βιώνουμε, εκφράζεται εδώ και καιρό απέναντι απο πολλά ζητήματα και πρακτικές. Αναπόσπαστο κομμάτι της αντίθεσης αυτής και οι εμετικές εθνικιστικές εξάρσεις της παρακρατικής Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας και Χρυσής Αυγής.

Οι παραπάνω σε σύμπραξη με τους Αυτόνομους Μαίανδρους Εθνικιστές και την Εθνικοσοσιαλιστική Στρατιά και με την ξεκάθαρη πλέον συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούν τον τελευταίο καιρό θρασύτατες επιθέσεις σε κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους όπως το Αυτόνομο Στέκι και τα γραφεία του Κ.Κ.Ε.

Τελευταίο δείγμα της θρασύδειλης πρακτικής τους τα παρακάτω περιστατικά:

  • Στοχοποίηση αντιφασίσταμαθητή, μέσω αναγραφής απειλών για την σωματική του ακεραιότητα, ονομαστικά με σπρέι έξω απο το σπίτι του.

  • Μουτζούρωμα της πρόσοψης του Αυτόνομου Στεκιού με σβάστικες και φασιστικά σύμβολα για τρίτη φορά μέσα σε ένα 2μηνο.

Οι ενήλικοι αρχηγοί της φασιστοσυμμορίας της Π.Κ.Κ. μη έχοντας τα κότσια να κάνουνε μόνοι την βρωμοδουλειά τους, βάζουν τους ανήλικους ”γιους” τους να το κάνουν.

Ένα δείγμα απο αυτούς τους ανήλικους είναι και ο Σπύρος Σαρηβασιλείου ο οποίος σαν πρώην μέλος της Π.Κ.Κ. και νύν της Χ.Α. έχει πλούσιο βιογραφικό γύρω απο τραμπουκισμούς αλλοδαπών και ημεδαπών συμμαθητών του σε σχολικό περιβάλλον, μουτζουρώματα της πρόσοψης του Α.Σ. και άλλων κοινωνικοπολιτικών χώρων καθώς και κάψιμο αντιφασιστικών πανό. Τα παραπάνω αναρτούνται προκλητικά απο τον ίδιο σε ιντερνετική φασιστοσελίδα των Α.Μ.Ε.

Την δευτέρα 23/06 στις 12:00 π.μ. αντιφασίστες μαθητές συναντήσανε τον παραπάνω έξω απο σχολικό συγκρότημα. Αρχικά υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση, η οποία κατέληξε σε συμπλοκή με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό του.

Ο Σ.Σ. απέδειξε την θρασυδειλία του, καθώς χωρίς πλάτες δεν αντέδρασε κάν.

Μετά την συμπλοκή συνοδευόμενος απο τον πατέρα του ( μέλος της Π.Κ.Κ. φυσικά ) επισκέπτονται το σπίτι του ήδη στοχοποιημένου προαναφερθέντα μαθητή, ζητώντας τα ρέστα και τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν στην συμπλοκή με τον γιό του.

Δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές στους χώρους μας , πόσο μάλλον στα σπίτια μας και θα απαντούνται αναλόγως.

Έξω οι φασίστες απο τα σχολεία και τις ζωές μας.

Αντιφασιστική Συνέλευση Μαθητών/τριων Καβάλας

Αυτόνομο Στέκι Καβάλας

Κατάληψη Βύρωνος 3

1173779_590316737677178_1772008607_n