Προκλήσεις ανήμερα 17 Νοέμβρη

Μετά την λήξη της πορείας και χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο, ή κάποιο γεγονός που να δικαιολογεί αστυνομική κινητικότητα βάσει της αστικής νομιμότητας, αστυνομικοί της ασφάλειας Καβάλας προχώρησαν σε εξακρίβωση στοιχείων σε φιλικό μας πρόσωπο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του Αυτόνομου Στεκιού. Δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, καθώς οι αστυνομικοί της ασφάλειας Χ.Χ. και Χ.Χ. είναι επιφορτισμένοι από την υπηρεσία τους με το να μας παρακολουθούν σε μόνιμη βάση, με άλλα λόγια είναι οι «δικοί μας» ασφαλίτες. Ενώ μία μέρα πριν τις δημοτικές εκλογές, έγινε προσαγωγή 2 συντρόφων, ως «ύποπτοι αφισορύπανσης», σε μία πόλη που είχε γεμίσει από προεκλογικό υλικό!

Στην σύγχρονή κατοχή της χώρας μας, (ακολουθεί η Ιρλανδία και μετά άλλες) από τον διεθνή οργανισμό τοκογλύφων (ΔΝΤ) τα δεδομένα αλλάζουν. Μαζί με τις απολύσεις, την ανεργία, την φτώχεια, έρχονται και οι σύγχρονοι γερμανο-τσολιάδες και τα τάγματα ασφαλείας του ΜΠΑΤΣΟΚ, οι μόνοι «εργαζόμενοι» που θα συνεχίσουν να αμείβονται χωρίς περικοπές μαζί με  τους πολιτικούς γιατί εργοδότες τους είναι οι πολιτικοί, οι βιομήχανοι-αφεντικά και τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης-παραπληροφόρησης αφού τα συμφέροντα αυτών προστατεύουν και όχι του πολίτη….

Σε κρίση δεν είναι μόνο η οικονομία της πλουτοκρατίας, αλλά και οι «αξίες» και τα «ιδανικά» της: ο μικροαστισμός και η απάθεια. Τελευταίο καταφύγιο τους είναι η βία και ο φόβος. Όμως την ιστορία δεν την γράφουν μόνοι τους. Παράλληλα με την εκτεταμένη αστυνομοκρατία πανελλαδικά, ανήμερα 17 Νοέμβρη  φοιτητές από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, από τους 200 που το πανεπιστήμιο έκανε έξωση, προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου του παλιού ΤΕΕ για να στεγαστούν.

Leave a Reply