Καβάλα: Μοίρασμα κειμένου για την μετεγκατάσταση των προσφύγων

Την Τετάρτη 20/7/2016,  ομάδα περίπου 30 αντιφασιστών, κινήθηκαν στην περιοχή του Περιγιαλίου στην Καβάλα, μοιράζοντας κείμενο με θέμα την μετεγκατάσταση των προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο “Ασημακοπούλου”.

Εκεί διαπίστωσαν ένα περιβάλλον αρκετά φιλικό προς τους πρόσφυγες, και ένα μεγάλο μέρος του ανενημέρωτο ή μονόπλευρα ενημερωμένο από ακροδεξιές ομάδες που έχουν ήδη επισκεφτεί την περιοχή. Λίγοι ήταν οι κάτοικοι που εξέφρασαν τον ρατσιστικό τους οχετό (και αυτός χωρίς επιχειρήματα), απέναντι στα γυναικόπαιδα που πρόκειται να μεταφερθούν στην περιοχή.

Άξιο αναφοράς είναι ότι στην αρχή ο περισσότερος κόσμος μας περνούσε για χρυσαυγίτες και έμπαιναν στα σπίτια τους. Μόλις καταλάβαιναν όμως ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και έβλεπαν τον τίτλο του κειμένου που έλεγε “Είμαστε όλοι Μετανάστες”, αμέσως ο φόβος έφευγε και την θέση του έπαιρνε η όρεξη για κουβέντα.

Στην ζημιά λοιπόν και στην τρομοκρατία που έχουν προσφέρει στην περιοχή τόσο οι ακροδεξιές ομάδες τις Χρυσής Αυγής και της Πατριωτικής Κίνησης όσο και ο ίδιος ο δήμος με την παρατρεχάμενη Δήμαρχο Τσανάκα, εμείς απαντάμε πως δεν πρόκειται να τους φοβηθούμε και θα μας βρουν απέναντί τους.

Υπεύθυνοι για ότι συμβεί σε οποιοδήποτε πρόσφυγα/μετανάστη, θα είναι πρώτα ο Δήμος και μετά οι φασίστες της Χ.Α. και της Π.Κ. οι οποίοι πολύ σύντομα θα κρυφτούν και πάλι πίσω στις τρύπες τους!

Κανένας πρόσφυγας μόνος στα χέρια του κράτους- παρακράτους!

Αντιφασίστες/αντιφασίστριες

Το κείμενο που μοιράστηκε:

 

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΙΟΥΛΗ 2016