Συγκέντρωση- Πορεία 6-12-16 στις 17:30 Πλατεία Καπνεργάτη

 6-12-2016-poreia-sugkentrosi-pl-kapnergath

17:30 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ ! ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ , ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΑΠΕΙΡΟ ΑΣΦΑΛΗΤΟΜΑΝΙ Κ ΓΑΛΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 3 ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΜΑΤΑΔΩΝ. ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ Κ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ! ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ Κ ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ . 19:30 ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ 60 ΑΤΟΜΑ , ΟΠΟΥ ΠΗΓΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ Α.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ! ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ Α.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΑΤΣΩΝ ΑΛΛΑ Κ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ! Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ (100 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ.) , ΝΥΝ ΦΟΙΝΙΞ! ΜΙΑ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΟΥΣΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ Ο ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗ , ΡΗΓΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ 10 ΜΕ 15 ΑΤΟΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦ. ΤΟΥΣ, ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ! Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΠΑΤΣΩΝ ΕΩΣ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ , ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΚΙΟΛΑΣ ! ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ , ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ!

 

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΙ

ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ

 

Ήταν βράδυ της 6ης Δεκέμβρη του 2008 όταν ο μπάτσος Επαμεινώνδας Κορκονέας έβγαλε πιστόλι και σε συνεργασία με τον Βασίλη Σαραλιώτη δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 15χρονο Α.Γρηγορόπουλο. Άλλο ένα όνομα προστέθηκε στην ατελείωτη λίστα των κρατικών δολοφονιών. Ακόμη ένας αθώος έχασε τη ζωή του επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει την εξουσία των κατασταλτικών μηχανισμών. Δεν ήταν όμως απλά ένα όνομα που μπήκε στη λίστα. Η δολοφονία του Αλέξη πυροδότησε μία από τις μαζικότερες και πιο συγκρουσιακές εξεγέρσεις της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Εκείνη την περίοδο βιώναμε, μέσω της σταδιακής κατάργησης βασικών εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια πρώτη γεύση της συστημικής κρίσης που θα ξεσπούσε σε λίγο καιρό. Προκειμένου να διατηρήσουν τα προνόμια τους και να αποφευχθεί η καταστροφή του οικονομικού συστήματος, οι καπιταλιστές αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να σπείρουν την εξαθλίωση στους περισσότερους λαούς του κόσμου. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο μύθος του “καλού” καπιταλισμού κατέρρευσε. Τα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα που άρχισαν να επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις, θα οδηγούσαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στην ανεργία, στη φτωχοποίηση, σε εργασιακή υποδούλωση στην πείνα ακόμη και στην αυτοκτονία. Έτσι άλλος ένας μύθος περί “ανθρωπιστικής” διαχείρισης του συστήματος αποτελούσε παρελθόν. Έγινε εμφανές ότι ο λόγος ύπαρξης κάθε κυβέρνησης είναι να λειτουργεί ως υπάλληλος και εντολοδόχος της ντόπιας και ξένης αστικής τάξης και των συμφερόντων της. Φυσικά, οι σύγχρονοι φεουδάρχες μας δε θα μπορούσαν να δρουν ανενόχλητοι χωρίς τα έμμισθα σκυλιά τους να τους ακολουθούν και να τους προστατεύουν σε κάθε τους βήμα.

Η εσωτερικευμένη οργή και η καταπίεση των κατώτερων στρωμάτων, λόγω της επιθετικής πολιτικής κράτους και κεφαλαίου, εξωτερικεύτηκε με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και μετατράπηκε σε οργανωμένη αντίδραση. Από την πρώτη μέρα της δολοφονίας, πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους ζητώντας εκδίκηση. Οι κινητοποιήσεις κλιμακώθηκαν μέρα με τη μέρα. Οι καταλήψεις σε δημόσια κτίρια και σε σχολεία διαδέχονταν η μία την άλλη καθώς η ταύτιση των μαθητών με τον 15χρονο Αλέξη,προκάλεσε τη δικαιολογημένη οργή τους. Συγκρούσεις εργαζομένων,μαθητών,φοιτητών, μεταναστών με τους μπάτσους έλαβαν μέρος σε κάθε γωνιά της χώρας για πάνω από δύο εβδoμάδες. Στο άλλο στρατόπεδο, η σύγχυση ήταν εμφανής καθώς οι εξουσιαστές επιστράτευσαν κάθε μέσο για να απονοηματοδοτήσουν την εξέγερση, με κυριότερο τα Μ.Μ.Ε, τα όποια έκαναν λόγο για ομάδες “μπαχαλάκηδων” που διαταράσσουν την ευημερία των πολιτών και αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Μπορεί η εξέγερση του 2008, τελικά, να μην είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα αλλά αφήνει μια πλούσια παρακαταθήκη στον κόσμο του αγώνα. Αποδεικνύει πως σύσσωμοι οι καταπιεσμένοι, είναι ικανοί να κλονίσουν ένα εξουσιαστικό σύστημα που δολοφονεί, είτε με σφαίρες είτε με την επιβολή φτώχειας και εξαθλίωσης. Σήμερα, 8 χρόνια μετά, η ανάγκη για μια διαρκή εξέγερση είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Να οργανωθούμε αντιιεραρχικά στις γειτονιές μας,στους χώρους δουλειάς,στα σχολεία, με γνώμονα το ταξικό μας συμφέρον να παλέψουμε για τον τελικό μας σκοπό ,την κοινωνική επανάσταση, ενάντια στην επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου στις ζωές μας.

 

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΤΕ

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ

ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΥΡΩΝΟΣ 3