Αντιφασιστική Συγκέντρωση 31/10/2017 στις 09:00 στα Δικαστήρια Κομοτηνής

 

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ Π.Κ. – ΔΙΚΗ 31/10

 Συνήθως το παρακράτος κάνει τη βρώμικη δουλειά του κράτους, ωστόσο όταν το ίδιο δεν μπορεί, αναλαμβάνει το κράτος μέσω της “δικαιοσύνης” με στημένες δίκες – παρωδίες . Το ευρύτερο ριζοσπαστικό-αντιφασιστικό κίνημα έχει τσακίσει τους φασίστες, οι οποίοι προβαίνουν σε μηνύσεις κατά αντιφασιστών ακόμα και όταν αυτοί δεν συμμετείχαν στις συγκεκριμένες δράσεις. Μάλιστα έχουν υπάρξει περιπτώσεις που δεν ήταν καν στη πόλη αλλά και περιπτώσεις όπου μηνύθηκαν άτομα τα οποία είχαν απλά φιλικές σχέσεις με αντιφασίστες. Οπότε η αποδυνάμωση της χ.α. βρίσκει νέα οδό καταστολής αυτή των μηνύσεων με πολλές φορές προκαθορισμένες ποινές-αποφάσεις.

Στη Κομοτηνή τα έντονα και δυναμικά αντανακλαστικά του αντιφασιστικού- ριζοσπαστικού κινήματος έχουν αφανίσει τους ναζί με αποτέλεσμα να έχουν μηδαμινή παρουσία στην πόλη. Τα γραφεία της χ.α. ανοίγουν σπάνια με συνοδεία αστυνομικών από 1-2 άτομα κλειδωμένα μέσα άλλα και σε πολλές περιπτώσεις που πραγματοποιήθηκαν αποκλεισμοί στα γραφεία τους τα ναζιστικά καθάρματα παρέμειναν φαντάσματα. Οπότε ο νέος τρόπος καταστολής είναι η οδός της “δικαιοσύνης” με τον τότε γραμματέα της χ.α. Νικόλαο Τσουμαρέλη να μηνύει γνωστό αντιφασίστα της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα στις 09/09/2015 μετά από παρέμβαση μας στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής για την υπόθεση της Εύης Στατήρη ενωθήκαμε με αντιφασίστες που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν αποκλεισμό στα γραφεία των ναζί. Κατά την διάρκεια τουαποκλεισμού ομάδα ατόμων ανέβηκε στον τέταρτο όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία των ναζί προκαλώντας φθορές στον εξωτερικό χώρο, την στιγμή που μέσα βρισκόταν κλειδωμένος ο γραμματέας της χ.α. τ.ο. Ροδόπης, Νικόλαος Τσουμαρέλης. Την Δευτέρα 21/12/2015 τρεις άντρες της ασφάλειας, έφεραν στο σπίτι του συντρόφου Π.Κεισαγγελική παραγγελία για προανάκριση στο τμήμα ασφάλειας Κομοτηνής μετά από καταγγελία εις βάρος του από τον Τσουμαρέλη Νικόλαο που όπως υποστηρίζει “ανεπιφύλακτα” τον αναγνώρισε από την φωνή και ότι υπάρχουν και (φανταστικοί) αυτόπτες μάρτυρες. Ότι αναφέρει ο τότε γραμματέας των ναζί Τσουμαρέλης Νικόλαος είναι ψευδή.

Παρά τα εμφανή ψέματα λοιπόν του Ν. Τσουμαρέλη σχηματίστηκε δικογραφία στην οποία δεν αναφέρεται κανένα στοιχείο για τις κατηγορίες που προσάπτουν στον σύντροφο , αντίθετα υπάρχουν στοιχεία και φωτογραφίες για την αντιφασιστική του δράση. Με βάση αυτά για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η στοχοποίηση του συντρόφου είναι καθαρά πολιτική και δεν έχει καμιά σχέση με τις κατηγορίες. Το κείμενο αυτό γράφτηκε στις 23/10 ενώ η δικάσιμος έχει οριστεί στις 31/10 και ακόμη δεν έχει έρθει ειδοποιητήριο στον σύντροφο παρ όλο που η νομοθεσία ορίζει να έρχεται τουλάχιστον ένα μηνά πριν. Το γεγονός αυτό στηρίζει την άποψη ότι η δικαστική εξουσία και οι ναζί πολεμάνε από κοινού το αντιφασιστικό κίνημα καθώς ο σύντροφος δεν θα είχε τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί αν δεν είχε ενημερωθεί από τον δικηγόρο του.

Παρόμοια στοχοποίηση και δίωξη αντιφασιστών στην Κομοτηνή, αυτή την φορά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ είναι η μήνυση κατά δύο ατόμων ένα χρόνο μετά τα επεισόδια στην πορεία μνήμης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα ναζιστικά καθάρματα. Οι αντιφασίστες καταδικάστηκαν παρ όλου που κανένας μάρτυρας δεν τους αναγνώρισε, ακόμη και ο ίδιος ο μηνυτής δεν ήταν σίγουρος!

Η νέα τακτική της καταστολής και τρομοκρατίας είναι πλέον η πολιτική στοχοποίηση μέσω μηνύσεων συγκεκριμένων ατόμων με σκοπό την φίμωση τους, την οικονομική επιβάρυνση κ.α. Αστυνομικοί και φασίστες σε συνεργασία μηνύουν αντιφασίστες που πιστεύουν ότι έχουν επιρροή στη κοινωνία και γενικά όποιον θεωρούν επικίνδυνο προς αυτούς. Κυρίως είναι αντιφασίστες ντόπιοι με χρόνια δράση στη πόλη τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

31/10 ΩΡΑ 09:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.