ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (Ανάρτηση πανό στο πάρκο Φαλήρου, Καβάλα, στις 23/12/2020)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.

Με αφορμή το αυστηρό lockdown και την αστυνομοκρατία των τελευταίων ημερών στην Δυτική Αττική, σύντροφοι από Ελευσίνα, Πέραμα, Σαλαμίνα, Βίλια, Οινόη, Παγκράτι, Ευαγγελισμό, Καβάλα,και Γιάννενα προχώρησαν σε αναρτήσεις Πανό και αναγραφή συνθημάτων ώστε να γνωστοποιηθεί παντού η συνθήκη που επικρατεί εδώ.

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, , ο Χρυσοχοΐδης στην Ελευσίνα δήλωνε : «Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Είμαστε εδώ για βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι-σπίτι. Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».

Οι παραπάνω δηλώσεις δείχνουν το πως θέλει ο κρατικός μηχανισμός να διαχειριστεί την πανδημία. Στέλνοντας δηλαδή υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις και τρομοκρατώντας αντί να ενισχύσουν συνολικά το σύστημα υγείας. Τα κέντρα υγείας της δυτικής αττικής υπολειτουργούν ή κλείνουν, και το Θριάσιο νοσοκομείο έχει τρομερές ελλείψεις μεγαλύτερες από ότι είχε πριν την πανδημία. Θέλουν να διαχειριστούν την πανδημία με αυστηρούς ελέγχους στον δρόμο, αλλά ουδεμία συζήτηση δεν γίνεται για μέτρα και τεστ στις βιομηχανίες οι οποίες απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εργάτες. Ο στρατός του Χρυσοχοΐδη βρίσκεται παντού, προσάγει, τραμπουκίζει και δεν διστάζει να κόψει πρόστιμα ακόμα και σε εργάτες που τα αφεντικά τους, τους κολλάνε ένσημα 4ωρου αντί για 8ωρου, οπότε τα έγγραφα μετακίνησής τους γράφουν άλλη ώρα.

Οι τοπικές αυτοδιοικήσεις είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις κυβερνητικές αποφάσεις, με τους Δημάρχους να ζητάνε εντατικότερους ελέγχους και τις όποιες αντιδράσεις τους να περιορίζονται στο να καταγγέλλουν πως τα ΜΜΕ διογκώνουν την κατάσταση και κάνουν κακό στα προφίλ των περιοχών μας. Φασίστες, ρατσιστές και συνωμοσιολόγοι ενώνονται και προσπαθούν να στρέψουν την διάχυτη κοινωνική αγανάκτηση απέναντι στους Ρομά και τους πρόσφυγες.

Είναι στο χέρι όλων μας να αναχαιτίσουμε αυτή την λαίλαπα που έρχεται καταπάνω μας σε όλα τα μέτωπα. Είναι πολύ σημαντικό όταν όλα είναι ελεγχόμενα από το κράτος και τα παπαγαλάκια του να μπορούμε να αρθρώνουμε δημόσια έναν ισχυρό αντίλογο. Για αυτό δράσεις σαν την παραπάνω, πρέπει να πληθύνουν, να αναβαθμιστούν και να διευρυνθούν.

LOCKDOWN ΤΑΞΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

από Αναρχικοί/ές από την Ελευσίνα