Από το http://applebeessquat.blogspot.com/

Αναγκαστήκαμε να προβούμε σε επίσχεση εργασίας μετά από δύο μήνες απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία του εργοδότη σε όποιες κινήσεις ή προτάσεις κάναμε για να λυθεί το πρόβλημα της μισθοδοσίας ώστε να εξασφαλιστούν τα συμφέροντά μας αλλά και η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος.

Το μήνα Δεκέμβριο έγινε η πρώτη καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, όπως και τον Απρίλιο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Εισπράξαμε εμπαιγμό, ψέματα και ειρωνεία από τη διοίκηση της εταιρίας. Στη συνέχεια προβήκαμε σε κινητοποιήσεις έξω από το κατάστημα και συμμετείχαμε στις Γενικές Απεργίες στις 15, 28 και 29 Ιούνη. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία συνεχίστηκαν και σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με την γενική διευθύντρια της εταιρίας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε μονίμως ανασφαλείς για το μέλλον της επιχείρησης και κατ' επέκταση των θέσεων εργασίας μας (εργαζόμαστε στο κατάστημα στη λεωφόρο Νίκης 15 άτομα και συνολικά στην εταιρία 150).
 
Στις 15/7 πριν ξεκινήσει η πρωινή βάρδια μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά πως η εταιρεία έκλεισε!Στην επιθεώρηση η εργοδοσία δήλωσε πως δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα από δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κτλ. Δηλαδή μετά από χρόνια ξεζούμισμα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μας πετάνε απλήρωτους στο δρόμο, αφού μάζεψαν από τον ιδρώτα μας αρκετά εκατομμύρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
 
Στο δρόμο των συναδέλφων σε Banquet, Πονηρά Μεζεδάκια, Καφεναί κ.α, και των «αγανακτισμένων» στις πλατείες όλης της χώρας, θα αγωνιστούμε για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και τις ζωές μας.
 
Ενάντια στην εργοδοτική κοροϊδία, καταλάβαμε το χώρο εργασίας μας για να μην πάρει τίποτα ο εργοδότης μέχρι να πληρωθούμε. Αποφασίσαμε να αυτοδιαχειριστούμε οι εργαζόμενοι το μαγαζί ώστε να μπορέσουμε οικονομικά να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας.

Από Δευτέρα 18/7 σερβίρουμε το πρωί καφέδες-ροφήματα και βράδυ μετά τις 8μμ θα λειτουργεί κουζίνα. Όλα σε οικονομικές τιμές, για την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων.Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε έμπρακτα την προσπάθειά μας.
 
Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων και της νεολαίας στο δίκαιο αγώνα μας. Να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας. Να καταβληθούν οι μισθοί μας άμεσα.
 
Οι εργαζόμενοι της Εταιρείας«applebee's» στη Λ. Νίκης (45)

This entry was posted on Thursday, July 21st, 2011 at 11:05 am and is filed under Αυτο-οργάνωση, Εργασιακά. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Comments

 1. July 28, 2011 @ 2:27 pm


  ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ APPLEBBES ΣΤΗ Λ.ΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ.ΚΑΠΟΙΟΙ ”ΕΞΥΠΝΟΙ” ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ”ΑΡΠΑΖΟΥΝ”.ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ 28 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ,ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ,ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ!!!

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  Posted by k_m
 2. July 30, 2011 @ 3:55 am


  To κείμενο αυτό αποτελεί αναδημοσίευση που έχει δημοσιευτεί σε αρκετούς ιστότοπους. Μέχρι στιγμής κανένας εργαζόμενος δεν έχει βγει στους ιστότοπους αυτούς να δηλώσει ότι την κατάληψη δεν έχουν κάνει εργαζόμενοι. Αν έχεις περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να τις μοιραστείς μαζί μας.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  Posted by anarxikoikavalas

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.