Στους σύγχρονους δοσίλογους της Καβάλας

Στους σύγχρονους δοσίλογους της Καβάλας

Είμαστε πλέον στην ιστορική συγκυρία όπου η Χρυσή – Ελληνική Αυγή αποτελεί και επίσημα εγκληματική οργάνωση. Ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες, ούτε πριν τη διεξαγωγή της δίκης αλλά ούτε και τώρα μετά το πέρας της, πως το παρακράτος της Χ.Α. θα αποτελούσε παρελθόν με μια δικαστική απόφαση. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχυρίζονται ούτε οι ίδιοι βασικοί συντελεστές της δίκης (δικηγόροι, θύματα επιθέσεων, οικογένεια Φύσσα και Λουκμάν, μάρτυρες κατηγορίας), που επί 5,5 χρόνια πάλεψαν να αποδείξουν τα αυτονόητα. Η δίκη αυτή πέτυχε ως ένα βαθμό να σταματήσει η ακροδεξιά να προστατεύεται από τον κοινοβουλευτικό μανδύα, βάζοντας ένα όριο στη μεταπολιτευτική ατιμωρησία των φασιστικών μορφωμάτων, εν μέρει.

Ο λόγος που μένουμε επιφυλακτικοί και δεν επαναπαυόμαστε στις δικαστικές αποφάσεις είναι πως ως γνήσιο παρακράτος η Χ.Α. είχε και έχει ριζώσει τόσο στον κατασταλτικό μηχανισμό, όσο και στο πολιτικό σώμα του τόπου (ακόμα και μέσα στην ίδια κυβέρνηση Σαμαρά με τον εκτελεστικό της βραχίωνα, Μπαλτάκο) και δεν πρόκειται να επαναπαυτούμε αν δεν αποκοπεί και το τελευταίο φερέφωνο του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Ακόμα και η καθολική κατακραυγή, η κοινωνική καταδίκη και το πολιτικό κρέμασμα των τελευταίων ημερών τις δίκης από τους ίδιους του παράγοντες της κοινωνίας (ΜΜΕ, πολιτικά στελέχη, κόμματα, φορείς, σύλλογοι, κλπ), που ξέπλυναν, νομιμοποίησαν και εδραίωσαν την άνοδο της Χ.Α, μπορούν να γίνουν αποδεκτά μόνο από τους πολιτικά ανεγκέφαλους και τους αρνητές της μνήμης των γεγονότων.

Ένα ακόμα βασικό στοιχείο της δυσπιστίας μας απέναντι στην αστική δικαιοσύνη είναι η εφαρμογή αυτής της καταδίκης στην πράξη και η πολιτική και κοινωνική απομόνωση όλων των ακροδεξιών καταλοίπων που πήδηξαν από το καράβι ενώ βούλιαζε για να αποφύγουν την ιστορική ήττα. Ποιά θα ήταν άλλωστε η πολιτική σημασία αυτής της απόφασης και ο ρόλος του αντιφασιστικού κινήματος, αν εμείς οι ίδιοι δε μείνουμε συνεπείς στα αντανακλαστικά μας, εμποδίζοντας για άλλη μια φορά, την εκκόλαψη των αυγών του ναζισμού;

Ένας ακροδεξιός λιποτάκτης λοιπόν, είναι και ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με το σχηματισμό της Χρυσής -Ελληνικής Αυγής, πρώην γ.γ. της τοπικής εγκληματικής οργάνωσης στην Καβάλα, βασικός μάρτυρας του αρχηγού Μιχαλολιάκου στη δίκη της Χ.Α, Δημήτρης Βογιατζής.

Ο “κύριος” Βογιατζής, αφού επωμίστηκε και καπηλεύτηκε τα οφέλη της εκλογικής διαδικασίας ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, αφού τόσα χρόνια υπηρέτησε στις τάξεις του ναζιστικού μορφώματος ως επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος της ιστοσελίδας της Χ.Α, χύνοντας άπλετο ρατσιστικό μίσος, με το αζημίωτο φυσικά, και αφού εκλέχθηκε τελικώς ως δημοτικός σύμβουλος, κάλυψε τη σβάστικα προσωρινά και αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί δείχνοντας, όπως οι μικροί ήρωες στην ταινία “Jojo the Rabbit”, πως “είναι δύσκολη εποχή να είσαι ναζί”!

Η κίνηση αυτή, για τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές δεν ήταν τυχαία, καθώς αποτελεί πάγια τακτική των ακροδεξιών θυλάκων για να αποκτήσουν τη δημοκρατική και κοινοβουλευτική ασυλία στα μάτια της κοινωνίας, με σκοπό την κάλυψη για τη διάπραξη των φασιστικών εγκλημάτων και τη διάχυση του ρατσιστικού λόγου. Αυτό έκανε και ο Βογιατζής ξέροντας πως για την εισαγωγή στα δημοτικά έδρανα δεν απαιτείται υψηλό ποσοστό, αλλά αρκεί η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.

Ο πρώην τοπικός γραμματέας της Χ.Α, έπειτα έστειλε παντού μια δήλωση ανεξαρτητοποίησης και όχι μια δήλωση “μετάνοιας”, καθώς ουδέποτε αρνήθηκε την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία και επιχειρηματολογία σύμφωνα πάντα με τα πρακτικά της δίκης που ο καθένας μπορεί να διαβάσει. (2). Απεναντίας, αντιτάχθηκε στη μετέπειτα οικογενειοκρατική πλέον για αυτόν Χ.Α, χρησιμοποιώντας και υιοθετώντας επιχειρήματα του ευρύτερου ακροδεξιού χώρου (1), με μόνες δικές του αναφορές τις απειλές στο πρόσωπό του από τους ομοϊδεάτες του. Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, όπως αναφέρεται και ο ίδιος, έχει ξεχάσει πλέον τις φιλοφρονήσεις προς το πρόσωπο του αρχηγού που τώρα πλέον έχει γίνει “κόμμα συμφερόντων- συμμορία σπαζοκεφαλάκιδων”.

Ξέχασε πως ως μάρτυρας του αρχηγού προσπάθησε να δικαιολογήσει τη σπορά των ηττημένων του 1945, τα τάγματα εφόδου και το ναζιστικό- φασιστικό χαιρετισμό, δείχνοντας πως είναι γνώστης, υποστηρικτής και αποδέκτης των ορισμών και της ιστορίας αυτών. Αυτό προκύπτει και από τη δήλωση ανεξαρτησίας του, αναφερόμενος στο σκληρό πυρήνα της οργάνωσης ως “γκροτέσκα και άθλια ομάδα που θέλει να υπερασπιστεί το ανύπαρκτο Βερολίνο της, φωνάζοντας ζήτω ο αρχηγός”!!! Θεώρησε τη δολοφονία Φύσσα μεμονωμένο περιστατικό και την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες αναληθές γεγονός. Αποδέχθηκε τη δομή ιεραρχίας της οργάνωσης και την αρχή του αρχηγού, όσο και αν προσπάθησε να την αποφύγει. Απέδειξε ότι υπάρχουν μέλη, ενώ όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης μέχρι εκείνη την στιγμή δεν ήξεραν τίποτα. Δηλαδή, το πώς έγιναν μέλη πώς βρέθηκαν στο κόμμα και ποιός καθόταν δίπλα τους. Μπέρδεψε την ποίηση του Παλαμά και του Καβάφη με τις λόγχες και τον αντισημιτικό λόγο του Μιχαλολιάκου, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαίωσε τον τρόπο ενημέρωσης των ταγμάτων εφόδου σύμφωνα με το κατηγορητήριο (2).

Βλέποντας την εγκληματική οργάνωση να είναι ανίκανη να αντεπεξέλθει στη δίκη, τον πολιτικό όλεθρο να πλησιάζει και τον “παρά” να κόβεται από το κόμμα, ο Βογιατζής κάνει αυτό που θα έκανε ο κάθε συνεπής δοσίλογος στην ιστορία όταν πια χανόταν η κάλυψη και φανερωνόταν η δράση του. Τιμούσε την κουκούλα του καταδότη, προδίδοντας τους ομοϊδεάτες του και σερνόταν στο χώμα εκλιπαρώντας για έλεος, προσπαθώντας να πιαστεί από το επόμενο θύμα όπου θα του παρείχε την κατάλληλη πολιτική κάλυψη για να συνεχίσει αυτό που ήξερε καλά να κάνει με ανταλλάγματα. Αυτό έκανε λοιπόν και με την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. “Άδειασε” τον αρχηγό, φόρεσε τον μανδύα του δημοτικού συμβούλου και βρήκε πολιτική κάλυψη στη συμπονετική πρώην δήμαρχο Καβάλας Δ. Τσανάκα, που του προσέφερε την κατάλληλη στιγμή τη νομιμοποίηση που χρειαζόταν.

Σε όσους σπεύδουν από τους ντόπιους δημοτικούς εξουσιαστές να τον υποστηρίξουν, θα πρέπει να έχουν εις γνώση τους ότι, εκτός από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, την ίδια καταδίκη έχει υποστεί και η “ελληνική αυγή”, σφραγίζοντας μάλιστα τα γραφεία του Κασιδιάρη στην Αθήνα. Άρα, άσχετα από τη δήλωση ανεξαρτησίας του Βογιατζή, και ενώ παραμένει υπό τη νομική προστασία με τη συμμετοχή της παράταξης της ελληνικής αυγής όπου εκλέχθηκε και πρόσκειται ούτως ή άλλως στο κόμμα της Χ.Α, η αποπομπή του πρώην γγ. του τοπικού φασιστικού μορφώματος αποτελεί μονόδρομο και καθήκον, απέναντι στην ιστορία της πόλης των καπνεργατών και στον κόσμο που χάθηκε από το ναζιστικό και φασιστικό ζυγό.

Για εμάς δεν ισχύει καμία νομική κάλυψη και καμία δικαιολογία συμπαράστασης αυτού του μισανθρώπου, που συνεχίζει να διαχέει το ρατσιστικό του οχετό στα δημοτικά έδρανα με κάθε ευκαιρία και να αντιπροσωπεύει τις ίδιες φασιστικές θέσεις και ιδέες με την ακροδεξιά “γκροτέσκα” της Χ.Α. Η άνοδος της “δημοκρατικής” ακροδεξιάς στηρίχτηκε σε τέτοιες μεθόδους συγκάλυψης και συμπόνιας, λογικές που υπεραμύνονταν τους δημοκρατικούς θεσμούς και έβαζαν τον λύκο να φιλάει τα πρόβατα. Δηλώνουμε παρόντες και θα κυνηγήσουμε κάθε ακροδεξιό θύλακα, όποιο μανδύα και να φορέσει, όποια μορφή και αν πάρει.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε άλλες “σοβαρές χρυσές αυγές” να ξημερώσουν μαύρες μέρες.

υ.γ. Για όλους αυτούς που αναρωτιούνται ή πέφτουν από τα σύννεφα βλέποντας τα τελευταία άρθρα περί έρευνας των αρχών στους ακροδεξιούς κύκλους της Καβάλας και σχέσεις με την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α, σταματήστε να εθελοτυφλείτε και κοιτάξτε στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που φιλοξενήσατε κατά καιρούς στα ψηφοδέλτια σας. Στην κάλυψη που προσφέρατε σε αυτούς που βεβήλωναν το εβραϊκό μνημείο στην Καβάλα και τους βοηθήσατε να πέσουν στα μαλακά. Στο βήμα που δώσατε και συνεχίζετε να δίνετε και το ξέπλυμα που προσφέρετε μέσα από τα ΜΜΕ. Στους μακεδονομάχους που τους πιάσατε με ολόκληρο οπλοστάσιο και το συγκαλύψατε. Στους σεκιουριτάδες που αντιτάχθηκαν απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων της ΒΦΛ και δε βγάλατε ούτε μία ανακοίνωση. Στα δεκάδες περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν συμβεί στην πόλη της Καβάλας, ακόμα και σε μαθητές σχολείων, και εσείς κλείσατε όλες τις φορές επιδεικτικά τα αυτιά σας. Στους χριστιανοταλιμπάν που κρέμασαν γουρουνοκεφαλές σε πολιτισμικά κτήρια της πόλης και ποτέ δεν τους καταδικάσατε.

Εσείς μπορεί να ξεχνάτε, εμείς όχι!

Αυτόνομο Στέκι Καβάλας

(1) http://panusis.blogspot.com/2019/07/clopy-paste.html

(2)https://www.facebook.com/948390381872002/posts/2448637478513944/

https://www.facebook.com/948390381872002/posts/2448721178505574/

https://www.facebook.com/948390381872002/posts/2448755508502141/