Monthly Archives: May 2017

Ανάρτηση πανό στο Πάρκο Φαλήρου στην Καβάλα

Ανάρτηση πανό στο πάρκο Φαλήρου, στην Καβάλα, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο από Κομοτηνή, ο οποίος στις 02/06 δικάζεται για υπόθεση του 2012 στην πορεία κατά των χρυσωρυχείων στις Σκουριές.

 

Τρίτη 23/5/2017 προβολή της ταινίας LA COMUNIDAD στις 21:30 στο αυτόνομο στέκι Καβάλας

“La comunidad” (2000) του Alex de la Iglesia
Η Χούλια, μεσίτρια ακινήτων, αποφασίζει να περάσει το βράδυ σε ένα από τα διαμερίσματα που πουλάει προκειμένου να ξεφύγει από την καθημερινότητά και τον μίζερο σύζυγό της. Στο σπίτι ενός νεκρού ηλικιωμένου της ίδιας πολυκατοικίας, η Χούλια ανακαλύπτει 300 εκατομμύρια pesetas. Άθελά της, μπαίνει σ΄έναν πόλεμο με τους ενοίκους της πολυκατοικίας οι οποίοι, γνωρίζοντας την ύπαρξη των χρημάτων, δεν έχουν την διάθεση να την αφήσουν να διαφύγει με τα χρημάτα … ζωντανή.
Ο Ιγλέσια παρουσιάζει με ευφυία την αλλοτρίωση του ανθρώπινου χαρακτήρα και κατορθώνει να συνδυάσει τον τρόμο με τραγελαφικές καταστάσεις σε μια μαύρη κωμωδία που καθηλώνει. Η πληθωρική Κάρμεν Μαούρα στο ρόλο της Χούλια καταφέρνει να πάρει τον θεατή με το μέρος της, αλλά και να δώσει μια νότα κλασικού ισπανικού σινεμά. Η ταινία βραβεύτηκε από την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και κέρδισε συνολικά 20 βραβεία σε διεθνείς διοργανώσεις.

Απεργιακή Συγκέντρωση, 17/5/2017, Πλατεία Καπνεργάτη, Καβάλα

Σήμερα, Τετάρτη 17/5/2017, περίπου 20 σύντροφοι/ισσες κατέβηκαν στο κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση, στην Πλατεία Καπνεργάτη, στην Καβάλα. Οι σύντροφοι/ισσες με δικό τους πανό και τρικάκια, δε σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα. Μπάτσοι και ασφαλίτες είχαν από κοντά τους συντρόφους/ισσες σε όλη τη διάρκεια της πορείας.

Κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν:

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

40 ΩΡΕΣ  ΓΙΑ 400 ΕΥΡΩ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΑΛΗΤΕΣ, ΛΕΡΕΣ, ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

Τρίτη 16/5/2017 προβολή της ταινίας ACCION MUTANTE στις 21:30 στο αυτόνομο στέκι Καβάλας

Acción Mutante (Mutant Action, 1993)

του Alex de la Iglesia

Σε έναν μελλοντικό κόσμο που κυριαρχείται από ανθρώπους με καλή εμφάνιση, μια τρομοκρατική ομάδα μεταλλαγμένων με επικεφαλής τον Ramon Yarritu απαγάγει την κόρη του Orujo, πλούσιου επιχειρηματία, διεκδικώντας τα δικαιώματα των άσχημων ανθρώπων. Διαφεύγοντας από την αστυνομία στο διαστημόπλοιο τους, ο Ramon προσπαθεί να σκοτώσει τη συμμορία του για να πάρει όλα τα λύτρα. Το ταξίδι τελειώνει απότομα όταν συντρίβονται στο Axturiax, στον πλανήτη των τρελών ανθρακωρύχων όπου δε ζει καμία γυναίκα.

Τρίτη 9/5/2017 προβολή της ταινίας THE LAST CIRCUS / BALLADA TRISTE DE TROMPETA στις 21:30 στο αυτόνομο στέκι Καβάλας

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
THE LAST CIRCUS / BALLADA TRISTE DE TROMPETA
του Alex de la Iglesia

Υπόθεση:
1937, Ισπανικός Εμφύλιος: O Παλιάτσος επιστρατευμένος από την Πολιτοφυλακή, ηγείται με αμφίεση κλόουν του λουτρού αίματος κραδαίνοντας ένα μεγάλο μαχαίρι εναντίον των στρατιωτών της Εθνοφυλακής του Φράνκο. 1973, Μαδρίτη: Ο Χαβιέ, ο γιος του παλιάτσου που ζητά εκδίκιση, βρίσκει δουλειά ως Λυπημένος Παλιάτσος σε ένα τσίρκο, όπου θα γνωρίσει τον Σέρτζιο. Ο Σέρτζιο είναι ο βίαιος αστέρας του τσίρκου ως Τρελός Παλιάτσος και ο εραστής της Νατάλια, της σαγηνευτικής αλλά και σκληρής ιπτάμενης ακροβάτιδας. Αυτή είναι και η αρχή της ιστορίας στην οποία ο Χαβιέ και ο Σέρτζιο, ωθούμενοι από έρωτα, οργή, απελπισία και λαγνεία, θα οδηγηθούν σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων για να κερδίσουν την αγάπη της τελευταίας ακροβάτιδας της Μαδρίτης…