Η φιλανθρωπία των εξουσιαστών

Η “ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ” ΚΑΙ Η “ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΑΟΥΖΩΝ ΤΗΣ

Τις τελευταίες μέρες και εβδομάδες, όλο και πιο έντονα , ακούμε από τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης (Μ.Μ.Ε) να επικαλούνται την αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξουμε μεταξύ μας οι άνθρωποι.
Φορείς της Εξουσίας: δήμοι, εκκλησία, μη κυβερνητικές οργανώσεις (Μ.Κ.Ο),τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, τραπεζικοί όμιλοι, μεγάλες αλυσίδες τροφίμων και πρέσβειρες καλής θελήσεως, μας προσκαλούν να δηλώσουμε έμπρακτα τη “φιλανθρωπία” μας.
Ποιοι;

Οι υποκριτές και οι φαρισαίοι!

Αυτοί (δήμοι),που ξεπουλούν κάθε ελεύθερο χώρο κλείνοντας βρεφονηπιακούς σταθμούς και γεμίζοντας τον τόπο τραπεζοκαθίσματα.
Αυτοί (εκκλησία) που έχοντας τεράστια ακίνητη και κινητή περιουσία, μοιράζουν κούφιες ελπίδες, τάζοντάς μας τον ουράνιο παράδεισο (Ο έχων δύο χιτώνες, σου δίνει μαντήλι να κλάψεις).
Αυτοί (Μ.Κ.Ο, εφοπ-“ληστές”) που έστησαν φιλανθρωπικά μαγαζάκια για να ξεπλένουν μαύρο χρήμα και να έχουν φοροαπαλλαγές.
Αυτοί (τράπεζες) που απειλούν να κατάσχουν σπίτια φτωχών και άνεργων ανθρώπων.
Αυτοί (σούπερ μάρκετ) που ,βάζοντας τις τιμές στα ύψη, ξεζουμίζουν και κάνουν πλιάτσικο στα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Αυτοί (τηλεοπτικοί σταθμοί) που επιτίθενται στις ζωές μας καθημερινά μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες.
Αυτοί λοιπόν οι <> τώρα καλούν πάλι εμάς να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να γίνουμε καλοθελητές για δικό τους όφελος.

Αρκετά με τα ψέματα.

Η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια δεν σχετίζονται με τα ανθρώπινα απορρίμματα που μετέχουν στους εξουσιαστικούς θεσμούς και που οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση. Οι αξίες αυτές όταν χρησιμοποιούνται από την αστική τάξη μολύνονται και εκπίπτουν. Με τη φιλανθρωπία επιδιώκουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και να μας πείσουν ότι “Όλοι μαζί μπορούμε ”.Προβαίνοντας σε αγαθοεργίες και σε ευεργεσίες οι πλούσιοι προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα με την κοινωνία την οποία εκμεταλλεύονται. Όπως το “Όλοι είμαστε Έλληνες” έτσι και το πρόσφατο φιλανθρωπικό σλόγκαν “Όλοι μαζί μπορούμε ” χρησιμοποιείται ως ενοποιητικό στοιχείο μεταξύ των καταπιεστών και των καταπιεσμένων και λειτουργεί ως καμουφλάζ.

Οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι για μας η αλληλεγγύη δεν είναι ούτε επάγγελμα, ούτε σλόγκαν, ούτε χόμπι αλλά αποτελεί τρόπο ζωής. Συμπλέει με την αναγνώριση του ανήκω και μετέχω στην ίδια κοινωνία, τον ίδιο τόπο, την ίδια γειτονιά. Δεν βασίζεται σε φθηνούς συναισθηματισμούς και εκφράζει την ανθρώπινη υπερηφάνεια και όχι την υποτέλεια και την επαιτεία.
Η αλληλεγγύη στην πράξη αποτελεί απόδειξη του αγώνα μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Για μια κοινωνία ίσων.
Αντίθετα η φιλανθρωπία είναι μια εφεύρεση των πλουσίων και ενυπάρχει σε μια κοινωνία που αποδέχεται και διαιωνίζει την οικονομική ανισότητα, την ευμάρεια και την πενία, την ύπαρξη απαραίτητων και περιττών ανθρώπων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Λ. ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ Κ ΑΙΟΛΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΘΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 20:00

Η φιλανθρωπία των εξουσιαστών

Leave a Reply