Μικροφωνική αντι-πληροφόρησης & αλληλεγγύης στη Βίλλα Αμαλίας

Σήμερα, παρασκευή 21/12, πραγματοποιήσαμε μικροφωνική αλληλεγγύης στην πλ. Καπνεργάτη για την εισβολή των μπάτσων στην κατάληψη Villa Amalias στην Αθήνα. το κείμενο που μοιράστηκε είναι το παρακάτω:

Όσο σπέρνουν φόβο, τόσο θα θερίζουν οργή

Χθες, Πέμπτη 20/12, μπάτσοι, δικαστές και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοι του φασιστικού-κρατικού μηχανισμού εισέβαλαν στην κατάληψη Βίλλα Αμαλίας, που εδώ και 22 χρόνια λειτουργεί ως ελεύθερος – αυτοδιαχειριζόμενος χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Δεν μας ενδιαφέρει να σχολιάσουμε τα γελοία προσχήματα για την εισβολή και τα «ευρήματα» της έρευνας, τα οποία αποτελούν εντέλει και ηθικά νόμιμα εργαλεία αυτοπροστασίας στην επίθεση που ο Δένδιας και οι προϊστάμενοι του έχουν εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους και την κοινωνία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι επιτέθηκαν σε μία εναλλακτική πρόταση οργάνωσης, που στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού ενοχλεί τους δυνάστες μας αφάνταστα.

Εάν ως νομιμότητα εννοούν την βίαιη φτωχοποίηση που επιβάλλουν στο μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, την ύπουλη προώθηση φασιστικών αντιλήψεων, τα χαράτσια, τις αυτοκτονίες απόγνωσης, τον αυταρχισμό και το μέλλον μας να είναι έρμαιο στα χέρια των τοκογλύφων αφεντάδων τους… τότε ναι! Οι κοινωνικοί-ταξικοί αγώνες και οι χώροι αυτό-οργάνωσης αποτελούν «εστίες ανομίας». Εστίες που θα ανάβουν όλο και πιο έντονα και θα διαδίδονται όλο και περισσότερο και σε άλλα κομμάτια του πληθυσμού που στην κυριολεξία στενάζει. Η επίθεση στην Βίλλα Αμαλίας δεν είναι υπόθεση που πρέπει να αφορά μόνο τους αντι-εξουσιαστές. Είναι ένα ακόμη επεισόδιο στον οικονομικό, πολιτικό και νέο-φασιστικό πόλεμο που έχουν κηρύξει ενάντια σε όλους μας.

Αλληλεγγύη στην Βίλλα Αμαλίας.
Να τους ταράξουμε στην ανομία της αλληλεγγύης, της
αυτό-οργάνωσης, της συντροφικότητας, του αγώνα και της αξιοπρέπειας.

Αυτόνομο Στέκι Καβάλας.
Κατάληψη Βύρωνος 3

Μικροφωνική αντι-πληροφόρησης & αλληλεγγύης στη Βίλλα Αμαλίας

 

 

Leave a Reply