ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/1/2014 ΠΑΡΚΟ ΦΑΛΗΡΟΥ 11.30 π.μ. ενάντια στη γιορτή μίσους των ΙΜΙΩΝ…

Ο Ιανουάριος του 1996 βρίσκει την Τουρκία να έχει πολλά εσωτερικά και οικονομικά προβλήματα. Η τότε πρωθυπουργός Τ. Τσιλέρ βρίσκει διέξοδο σε ένα διπλωματικό επεισόδιο με την Ελλάδα. Έτσι στα τέλη Γενάρη (28/1/1996) ξεκινάει ένας πόλεμος σημαιών, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Ελλήνων στρατιωτών και την μετέπειτα δολοφονία 10 Τούρκων στρατιωτών που ήταν παρόντες στο συμβάν αυτό. Η δουλειά έκλεισε. Οι δύο κυβερνήσεις δεν προχωρούν σε καμία άλλη απειλή βρισκόμενες σε αγαστή συνεργασία και τα στρατεύματα αποχωρούν σχεδόν κατευθείαν. Το θερμό επεισόδιο θρέφει το μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς ενώ ο πραγματικοί εχθροί, οι κυβερνήσεις , παίρνουν τον χρόνο τους ώστε να ανασυνταχθούν στα εσωτερικά τους προβλήματα. H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλευόμενη το περιστατικό εξαπολύει μια αντεργατική εκστρατεία, στο όνομα του ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ, και των λεγόμενων “εθνικών στόχων”: ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και παράλληλα, υλοποιεί το μεγαλύτερο διαπλεκόμενο παιχνίδι, μέσω του εξοπλιστικού προγράμματος που εφαρμόζει (μίζες, υποβρύχια). Από τότε τα Ίμια γιορτάζονται μόνο από ακροδεξιές οργανώσεις, κόμματα και συλλόγους (φασιστοπατριώτες και ναζί).

Φυσικά είναι οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα που προβαίνουν σε μιλιταριστικούς εορτασμούς μίσους, προσπαθώντας να καπηλευτούν τα εθνικό-κυριαρχικά παιχνίδια των δύο γειτονικών  χωρών και τα αναλώσιμα θύματα που προκύπτουν από τις συνθήκες αυτές. Εδώ και τρία χρόνια ανάλογες γιορτές μίσους, οργανώνονται και στην πόλη της Καβάλας από τον ακροδεξιό σύλλογο της Πατριωτικής Κίνησης, οι οποίες στηρίζονται αποκλειστικά από ακροδεξιούς ομοϊδεάτες των Πατριωτικών Κινήσεων γειτονικών πόλεων και της Χρυσής Αυγής. Ως Αντιφασίστριες και Αντιφασίστες: Δεν θέλουμε άλλες γιορτές μίσους.

Δεν θέλουμε άλλους νοσταλγούς της χούντας και του ναζισμού. Δεν θέλουμε άλλους νεκρούς από τα εθνικό-κυριαρχικά τους παιχνίδια. Δεν θέλουμε άλλους πολέμους. Θέλουμε δουλειές και αξιοπρέπεια. Σεβασμό και ελευθερία.

Δεν θέλουμε σύνορα να ματώνουν της γειτονιάς τον χάρτη. Και γι’ αυτό καλούμε την κοινωνία της Καβάλας σε αντί-συγκέντρωση ενάντια σε αυτό το ακροδεξιό παραλήρημα μίσους των δήθεν εορτασμών των Ιμίων. Ζητάμε από την κοινωνία της Καβάλας να πάρει θέση και να απομονώσει τα κατάλοιπα της επταετίας.

Αντισυγκέντρωση Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 στο Πάρκο Φαλήρου στις 11:30 π.μ.

Αντιφασίστριες/ Αντιφασίστες

 

 

https://anarxikoikavalas.squat.gr/?p=2089