Ανάρτηση Πανό σε κεντρικό σημείο της Καβάλας ως ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις

 _DSC3071

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 27/7, αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν 3 στεγαστικές καταλήψεις, την κατάληψη στέγης μεταναστών και μεταναστριών Ορφανοτροφείου στην Άνω Τούμπα, την κατάληψη Hurriya και την κατάληψη στο Μανδαλίδειο κτίριο στην λεωφόρο Νίκης, με πρόφαση μηνύσεις που έχουν κατατεθεί από την μητρόπολη, ιδιώτη και πρυτανεία αντίστοιχα.

Στις συγκεκριμένες καταλήψεις διέμεναν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών/ριών καθώς και αλληλέγγυοι/ες. Οι προσαγωγές είναι περίπου 100, ενώ οι συλλήψεις ανέρχονται περίπου στις 74.

Η παρούσα κίνηση της φασιστεράς δεν είναι τίποτα άλλο από την εκδικητική συμπεριφορά του κράτους απέναντι στο φεστιβάλ αλληλεγγύης No Border Camp που έλαβε μέρος τις προηγούμενες μέρες στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης. Η υπενθύμιση του προσφυγικού/ μεταναστευτικού ζητήματος στην καθημερινή ρουτίνα καθώς και οι δράσεις μέσα στην πόλη ενάντια στην λασπολογία των καθεστωτικών ΜΜΕ έδειξαν την ενόχληση των αριστερών εξουσιαστών και της Εκκλησίας. Αποκορύφωση της λύσσας αυτής ήταν η κατεδάφιση της κατάληψης Ορφανοτροφείου ώστε να αποτρέψουν την ενδεχόμενη επανακατάληψή του.

Παράλληλα στην Καβάλα παρατηρούμε κινήσεις ακροδεξιών ομάδων υπό την βιτρίνα του πολιτιστικού συλλόγου Περιγιαλίου, που εναντιώνονται στην μετεγκατάσταση προσφύγων από τα κατσάβραχα του Εσκί Καπού (όπου ζούνε υπό άθλιες συνθήκες), στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου μέσα στον αστικό ιστό της πόλης. Η διαμαρτυρία των δήθεν αγανακτισμένων πολιτών ενισχύεται τόσο από τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής, της Πατριωτικής Κίνησης, όσο και της ίδιας της Δημάρχου Καβάλας και του φιλοακροδεξιού δημοτικού συμβουλίου.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η πλειοψηφία των κατοίκων του Περιγιαλίου προέρχονται από προσφυγικές οικογένειες. Δυστυχώς η ιστορική μνήμη που περιτριγυρίζει τους “Έλληνες” ξεκινά και σταματά στην αρχαία Ελλάδα.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της “Αριστεράς” μαζί με την εκκλησία έκαναν το καλό για το ποίμνιο τους και έδειξαν τις πραγματικές τους διαθέσεις που αφορούν τις δομές αλληλεγγύης που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο και την εποπτεία τους.

Εμείς θα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, στους μετανάστες και σε οποιονδήποτε αντιδρά και μάχεται για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του. Οι καταλήψεις υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν για πάντα όσο το δικαίωμα στην στέγαση θα αποτελεί δικαίωμα στην ζωή.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Αυτόνομο Στέκι Καβάλας

Κατάληψη Βύρωνος 3