NO TAP Καβάλα 1 ΜΑΗ 2018

Την πρωτομαγιά, βρεθήκαμε δίπλα στους αγρότες που απειλούνται από τον αγωγό ΤΑΡ, ύστερα από κάλεσμα που απεύθυναν οι ίδιοι στην κοινωνία της Καβάλας. Με την κοινοπραξία να έχει βάλει λυτούς και δεμένους να πράξουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες που έχουν διακοπεί για 10 χιλιόμετρα στον νομό Καβάλας, προχωρά με απειλές και τελεσίδικες αποφάσεις, δίνοντας σε όλους να καταλάβουν το πραγματικό πρόσωπο της κοινοπραξίας . Μπάτσοι, Δικαστές, Συμβούλια της Επικρατείας, τεχνοκράτες, βουλευτές (όλων των κομμάτων) και τοπικοί εξουσιαστές, έχουν όλοι στηθεί σε ένα ατέλειωτο ξεγύμνωμα της αξιοπρέπειάς τους για μια δήθεν ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ανάπτυξη. Ταριχευμένοι από την εθνική ντόπα των τελευταίων μηνών, από την μία ξεσηκώνονται στο όνομα διπλωματικών παιχνιδιών μέσα από φασιστικά παραληρήματα, παίζοντας το παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων, και από την άλλη, μέσα από μία δυσωδία φορμόλης και φασιστικής αποσύνθεσης, ως γνήσια ανίκανα απολιθώματα και στρατιωτάκια του ενεργειακού ιμπεριαλισμού, ξεπουλάνε το φυσικό τους πλούτο στους εφοπλιστές και επιτρέπουν τη λεηλασία και την καταστροφή του τόπου τους για ένα ενεργειακό έργο, αυτό του αγωγού ΤΑΡ.

Ένα έργο, που στήνεται για να πάρει και αυτό τη θέση του μέσα στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα της μίζας, της ξεφτίλας και των δωροδοκιών. Με τα Panama, Paradise και λοιπά Papers, να αποτελούν πτυχία αναγνωρισιμότητας της φορολογικής διαφθοράς και της ανάπτυξης που τόσο πολύ οι εξουσιαστές περηφανεύονται. Στημένο από κάθε λογής καρτέλ κατασκευαστικών εταιριών, με χιλιάδες δικογραφίες και περιβαλλοντολογικές καταστροφές να προικίζουν τα βιογραφικά τους και τα ενεργειακά μνημόνια να υπογράφονται το ένα μετά το άλλο. Με τις ενεργειακές πολιτικές να στήνουν διπλωματικά επεισόδια, εγκρίνοντας εξοπλιστικά προγράμματα και στρατιωτικούς ανεφοδιασμούς, ενώ από την άλλη να γεμίζουν τη Μεσόγειο και το Αιγαίο με χιλιάδες πρόσφυγες και αθώα θύματα.

Αρνούμαστε να κλείσουμε τα μάτια σε κάθε εργασιακή και εργοδοτική ξεφτίλα που ξεζουμίζει ακόμα και τους ίδιους τους εργαζόμενους των εταιριών αυτών, αν και διαφωνούμε με το σύνολο των αντιδρώντων. Δεν είμαστε ενάντια μόνο στη  διέλευση του αγωγού, αλλά σε όλη αυτή την ενεργειακή απάτη που έχουν στήσει ένα μάτσο μαφιόζοι και καιροσκόποι, απατεώνες και λαμόγια, υποστηριζόμενοι από τις Ευρωπαϊκές πολιτικές και τα τσιράκια τους, το σύνολο του Ελληνικού πολιτικού λόμπυ.

Για τους παραπάνω λόγους, αντιστεκόμαστε και τασσόμαστε απέναντι σε κάθε αγωγό που διατίθεται να περάσει από την περιοχή μας και όχι μόνο. Απέναντι σε κάθε ενεργειακή επένδυση που βαφτίζει ανάπτυξη τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και καταπατά κάθε δικαίωμα. Η πολιτική μας συνείδηση μας τοποθετεί δίπλα σε κάθε πολίτη του τόπου που μάχεται ενάντια στην λεηλασία της φύσης, την αξιοπρέπεια και την Ελευθερία του.

Αλληλεγγύη στους κατοίκους των Φιλίππων που μάχονται τον αγωγό ΤΑΡ.

Αλληλεγγύη στους κατοίκους των Σερρών που μάχονται ενάντια στον σταθμό Συμπίεσης.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους και στους κατοίκους του Letse και του Melenduno, στις παραλίες τους San Basilio στην Ιταλία που από το προηγούμενο καλοκαίρι έχουν ριχτεί στη μάχη ενάντια στην ενεργειακή λεηλασία της περιοχής.

Ραντεβού λοιπόν στα Χωράφια.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ