Mικροφωνική για τον Απεργό Πείνας Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 7/7/2022 στο λιμάνι της Καβάλας

Την Πέμπτη 07/07/2022, πραγματοποιήθηκε μικροφωνική αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Μοιράστηκε και διαβάστηκε το κείμενο της συνέλευσης αλληλεγγύης, σε ελληνικά και αγγλικά. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν συνθήματα αλληλεγγύης.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ


46 
μέρες μετά την έναρξη της απεργίας πείνας, ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται αντιμέτωπος με κάθε είδους κατασταλτική μεθόδευση τόσο απέναντι στον ίδιο όσο και απέναντι στο κίνημα αλληλεγγύης, που στηρίζει τον αγώνα του μέσα σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία.

Όσον αφορά τον ίδιο το σύντροφο, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ επιβαρυμένη. Σύμφωνα με τη γιατρό που τον παρακολουθεί και έχοντας χάσει πάνω από το 21% του αρχικού σωματικού του βάρους κινδυνεύει από σοβαρή ανεπάρκεια πολλαπλών οργανικών λειτουργιών, καθώς και από σοβαρή μη αναστρέψιμη ανεπάρκεια ζωτικών οργάνων, που μπορεί να οδηγήσουν τον οργανισμό του σε «πολυοργανική ανεπάρκεια» κατάσταση απειλητική για τη ζωή του.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη είναι επίσης αντιμέτωπος με την απάνθρωπη διαχείριση της διοίκησης του νοσοκομείου της Λαμίας (διευθυντής ΓΝ Λαμίας, Ανδρέας Κολοκυθάς) και της διοίκησης της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Δομοκού (διοικητής εξωτερικής φρουράς, Θανάσης Κόκοτας). Ο σύντροφος είναι απομονωμένος στο δωμάτιο του νοσοκομείου χωρίς τηλεόραση, με τη χυδαία δικαιολογία ότι μπορεί να αυτοκτονήσει με τα καλώδια. Οι απεργοί πείνας δεν έχουν αυτοκτονικές τάσεις, βάζουν ανάχωμα τη ζωή τους και αγωνίζονται για να θριαμβεύσει η ίδια η ζωή. Οι νεκροί απεργοί πείνας δεν αυτοκτονούν, δολοφονούνται από τα καπιταλιστικά κράτη, τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό. Κάθε εφημερίδα, κάθε γράμμα, κάθε επικοινωνία του ελέγχεται διεξοδικά. Τα επισκεπτήρια με τη συντρόφισσα του είναι ολιγόλεπτα και κάτω από το ασφυκτικό και άγρυπνο βλέμμα ένστολων σκουπιδιών. Το ίδιο ισχύει και για τα επισκεπτήρια με το δικηγόρο του και τη γιατρό του, στα οποία πέρα από κάθε σεβασμό στο ιατρικό και νομικό απόρρητο παρίστανται 4 δεσμοφύλακες. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το δικαστικό συμβούλιο της Άμφισσας εξέδωσε την αρνητική απόφαση ένα μήνα μετά το συμβούλιο και ενώ ο Γιάννης ήταν ήδη στο νοσοκομείο, συνιστούν βασανισμό .

Η απόπειρα ηθικής και σωματικής εξόντωσης του Γιάννη τόσο με την καθυστέρηση της έκδοσης της απόφασης όσο και με το γεγονός ότι δε γνωρίζει πότε θα εκδικαστεί σε 2ο βαθμό η αίτηση της αποφυλάκισης του από το συμβούλιο εφετών της Λαμίας, ταυτόχρονα με τη συστηματική αποσιώπηση του αγώνα του και των δράσεων του κινήματος αλληλεγγύης πανελλαδικά και διεθνώς, θα πέσει στο κενό. Είμαστε δίπλα στο σύντροφό μας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Το συμβούλιο εφετών της Λαμίας θα μας βρει απέναντι του. Ο Γιάννης δε θα λυγίσει και το κίνημα δε θα φοβηθεί. Ας το έχουν αυτό στο μυαλό τους όσοι αναγνωρίζουν ελαφρυντικά πρότερου σύννομου βίου στο δολοφόνο του 15χρονου αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Την ίδια περίοδο που ο σύντροφός μας αγωνίζεται για την αποφυλάκιση του, στο εφετείο Λαμίας αφέθηκε για δεύτερη φορά ελεύθερος ο αμετανόητος Κορκονέας. Δε θα μπορούσε να αποτυπωθεί πιο εύγλωττα στο δημόσιο διάλογο η υποκρισία της αστικής δικαιοσύνης.

Ο αγώνας για την αποφυλάκιση του Γιάννη αυτή την περίοδο κοινωνικής αδράνειας και κάμψης των αγωνιστικών αντανακλαστικών είναι αγώνας για την ελευθερία όλων. Ο αγώνας του Γιάννη με ανάχωμα το σώμα του, είναι η έμπνευση να αγωνιστούμε απέναντι σε όσα μας καταδυναστεύουν. Οι αγώνες των πολιτικών κρατούμενων είναι πάντα επίκαιροι και πάντα σύγχρονοι των επίδικων κάθε εποχής. Το δόγμα νόμος και τάξη της Νέας Δημοκρατίας έχει σπάσει και αυτό αποδεικνύεται γιατί όλη η προεκλογική τους ατζέντα έχει βρει απέναντι της ξανά τη δικαιοσύνη του δρόμου. Η ζωή θα νικήσει.!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ

Η ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

After 8.5 years in prison, after all these arbitrary actions against me, I decided to put an end to my 11 years of suffering, by putting up a mound against the practice of preventive imprisonment, or else the additional punishment of escape with legal loopholes. After 5 more months of preventive detention, I am starting a hunger strike for my release. This choice, with the deep motivation of the much desired freedom, I intend to support it with the same consistency that I have supported my choices so far and for which they are avenging me.“

GIANNIS MICHAILIDIS, PREVENTIVELY IMPRISONED IN MALANDRINOS PRISON, 23/5/2022

Giannis Michailidis started a hunger strike on 23/05/2022. Today 46 days later he has lost more than 21% of his body weight and started to show serious health problems , more specifically vital organs such as the liver, heart and spleen have already started to malfunction. The hunger striker already has anemia, thrombocytopenia, hyperholesterolemia and hypoalbuminemia.

His doctor’s medical assessment is that in a very short time he may develop severe multiple organ function failure.

Under the Penal code applicable to his case, all prisoners who have completed 3/5 of their sentence are entitled to conditional release, if there are no active criminal cases or active disciplinary offenses within the penitentiary. However the Amfissa Judicial Council refuses to release him on the pretext that he does not meet the substantive conditions of release.

Giannis’s hunger strike is taking place at a time when a right wing conservative neo liberal government is in power in Greece. This particular government has shown great interest in repressing political prisoners .

We support the comrades struggle , knowing that it is not an individual case rather than a general attack we as anarchists face both inside and out of the prison cells.

THE STATE AND THE CAPITAL ARE THE ONLY TERRORISTS .

SOLIDARITY TO ALL THE POLITICAL PRISONERS

WE DEMAND THE IMMEDIATE RELEASE OF ANARCHIST HUNGER STRIKER G. MICHAILIDIS