Συγκέντρωση αλληλεγγύης και πορεία στην Ξάνθη.

Την Πέμπτη 21/5, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία στην Ξάνθη από περίπου 100 αλληλέγγυους/ες στον σύντροφο Γ.Κ., ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας με την κατηγορία της “κατοχής εκρηκτικού μηχανισμού”. Ο σύντροφος πέρασε από εισαγγελέα και ανακριτή, μετά την 48ωρη προθεσμία που πείρε. Η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά την κατοχή 4 φιαλών προπανίου (γκαζάκια) και προσαναμμάτων, τα οποία βρέθηκαν μέσα στο ι.χ. αυτοκίνητο του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν υπήρχε κάποιος κατασκευασμένος μηχανισμός και αυτά τα οικιακά υλικά ήτανε σε ξεχωριστά σημεία. Ο ανακριτής πρότεινε 3000 ευρώ και περιοριστικούς όρους ενω ο εισαγγελέας προφυλάκιση. Μετά από αυτήν την διχογνωμία αφέθηκε ελεύθερος και η απόφαση θα βγει μετά από 10 μέρες έως 1 μήνα.

Επίσης την ίδια μέρα είχανε καλέσει 2 συντρόφους, μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Ξάνθης, σε προανακριτική εξέταση για ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε συμπλοκές στις 10 Δεκέμβρη, κατά την διάρκεια της πανεργατικής πορείας της Γ.Σ.Ε.Ε. για την δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι σύντροφοι πήρανε αναβολή. Ουσιαστικά είναι η πρώτη κλήση πανελλαδικά μετά από 6 μήνες για την Εξέγερση του Δεκέμβρη 2008. Ο χαρακτήρας είναι προφανές ότι είναι εκδικητικός.

Σε απεργία πείνας, στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, παραμένει ο ξανθιώτης σύντροφος Νίκος Κουνταρδάς, μετά την προφυλάκιση του με πρόσχημα την αθέτηση περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για υπόθεση απόπειρας εμπρησμού τράπεζας πριν 2 χρόνια. Υπόθεση που ανοίχθηκε όλως τυχαίως μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, με μόνη μαρτυρία αυτήν ενός αστυνομικού!!!

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στα δικαστήρια. Από την Παρασκευή ξεκινάει τριήμερο εκδηλώσεων της Α.Κ. για την καταστολή και την Κυριακή έχει καλεστεί πορεία.

Leave a Reply