Ο κρατικός και οικονομικός νεο-ολοκληρωτισμός επελαύνει

Το σημερινό καθεστώς έκτακτης ανάγκης με σταθερά βήματα καθημερινά σφίγγει όλο και περισσότερο τη μέγγενη σε τμήματα του πληθυσμού που είναι ευπαθή αλλά και σε αυτά που αντιστέκονται.

Πετάει ψίχουλα σε σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους, προσφέρει ασπιρίνες πεντάμηνης διάρκειας σε ανέργους, προσφέρει αφειδώς εργοδοτική τρομοκρατία και απολύσεις, ρίχνει ξύλο και δακρυγόνα σε όσους διαμαρτύρονται και διαδηλώνουν, μοιράζει απλόχερα ποινές κάθειρξης σε όσους επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της αντίστασης, ετοιμάζει σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους ξένους. Μαζί με όλα αυτά ξερνάει καθημερινά μέσα από τους επίσημους αλλά και ανεπίσημους εκπροσώπους του, τα καθεστωτικά μ.μ.ε και ορισμένους δημοσιογράφους-παπαγαλάκια τη ρατσιστική προπαγάνδα του…για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, για όλα φταίνε οι μετανάστες, για όλα φταίνε οι συνταξιούχοι, για όλα φταίνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες…

Απόδειξη ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι απλά μια ψευδαίσθηση και μια αυταπάτη είναι τρία περιστατικά ξεχωριστά μεταξύ τους μεν, που συνδέονται όμως με εμφανή τρόπο δε.

Από τη μια η αυτοκτονία σε δημόσιο χώρο, στην πλατεία Συντάγματος, ενός συμπολίτη μας, συνταξιούχου, ο οποίος με το σημείωμα που άφησε, έδειξε ξεκάθαρα ότι η πράξη του δεν ήταν απλά μια πράξη απελπισίας ή απόγνωσης αλλά μια πράξη με πολιτικό νόημα και μήνυμα. Αργά αλλά σταθερά η Ελλάδα μετατράπηκε από τη χώρα με τα μικρότερα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ευρώπη σε αυτήν με τα μεγαλύτερα. Μετατρέπεται σε χώρα αποθήκη ψυχών, καθώς άνεργοι, ηλικιωμένοι, άτομα με ψυχικές παθήσεις και νόσους, εξαρτημένοι χρήστες, φυλακισμένοι κτλ έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Η κυνική αδιαφορία του κράτους αποτελεί απλά μια ιδιότυπη επιλογή εκκαθάρισης κομματιών του πληθυσμού που δε θεωρούνται παραγωγικά βαδίζοντας πιστά στα χνάρια του ολοκληρωτισμού άλλων εποχών.

Παράλληλα, όσο η κρίση βαθαίνει, σφίγγει ο κλοιός του κράτους απέναντι σε όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται. Οι πολιτικές διώξεις και παρενοχλήσεις αγωνιστών του αντιεξουσιαστικού και όχι μόνο χώρου είναι στην ημερήσια διάταξη.

Η φυλακισμένη αναρχική αγωνίστρια Στέλλα Αντωνίου, ενώ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που της αποδίδονται, είναι προσωρινά κρατούμενη εδώ και 16 μήνες λόγω των συντροφικών και φιλικών της σχέσεων με κάποιους από τους συγκατηγορούμενούς της αλλά κυρίως λόγω των πολιτικών της φρονημάτων.

Ήδη από τη σύλληψή της, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και να παρακολουθείται συχνά η εξέλιξή του. Ο εγκλεισμός της στα κρατικά κολαστήρια επιδεινώνει καθημερινά την κατάστασή της. Η παραμονή της στις φυλακές Κορυδαλλού, δεδομένης της κατάστασης της υγείας της συνιστά βασανισμό. Στις 8 Μαρτίου υπέβαλλε την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης. Κάθε προηγούμενη αίτησή της απορρίφθηκε, αποδεικνύοντας την εκδικητικότητα της αστικής δικαιοσύνης απέναντι σε όσους αμφισβητούν την εξουσία του κράτους. Δε χωρά αμφιβολία πλέον ότι ο στόχος των δικαστών και των εισαγγελέων είναι η φυσική της εξόντωση.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόσφατη επιχείρηση φιάσκο στην πόλη της Καβάλας, όπου με πρόφαση ληστεία που έγινε στο νομό Ροδόπης το πρωί της Τρίτης 3/4/2012, το ασφαλητομάνι του Τ.Α. Καβάλας με επικεφαλής τον Ειρηνοδίκη Δοματζόγλου προέβη την ίδια μέρα το πρωί σε κατ’ οίκον έρευνα συντρόφου από την Καβάλα παραβιάζοντας πλήθος δικονομικών διατάξεων. Όπως αναμενόταν ο θησαυρός αποδείχτηκε άνθρακες. H επιχείρηση της αστυνομίας ήταν επιχείρηση εκφοβισμού λόγω της πολιτικής μας ιδεολογίας και όχι για την ανεύρεση κλοπιμαίων μιας και ήξεραν ούτως ή άλλως πού βρίσκονταν οι σύντροφοι εκείνο το πρωί και φυσικά αφού δεν είχαν καμιά σχέση με τη ληστεία ήταν αναμενόμενο να μην βρεθεί κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.

Στο κράτος ασφάλειας που οικοδομούν οι απαντήσεις μας θα είναι συλλογικές και άμεσες

Για να μη συνηθίσουμε στο θάνατο, στη μιζέρια και στην ανέχεια που θέλουν να μας υποβάλουν

Για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και αυτονομίας

Άμεση απελευθέρωση στη Στέλλα Αντωνίου

Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχουν στήσει τα κόμματα, οι τράπεζες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ

Αναρχικοί-Αντιεξουσιαστές από την Καβάλα

Leave a Reply