Παρέμβαση σε θεατρική παράσταση υπέρ του απεργού πείνας Σπύρου Στρατούλη

35 περίπου αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου λίγο πριν την έναρξη της θεατρικής παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας όπου διαβάστηκε το παρακάτω κείμενο:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
Ο σύντροφος Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές από 17 χρονών. Έχει ήδη εκτίσει 22 ολόκληρα χρόνια στα ” κολαστήρια ” του κράτους. Αποφασίζει να κρατήσει αγωνιστική στάση, συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις, απεργίες πείνας και εξεγέρσεις, πληρώνοντας την αξιοπρεπή πορεία του με πλήθος πειθαρχικών ποινών. Με το πέρασμα των χρόνων στη φυλακή συνδέεται με αναρχικούς αγωνιστές και πολιτικούς αγώνες εντός των τειχών. Το 2008 προφυλακίζεται εκ νέου με αφορμή το κύμα των εξεγέρσεων στις φυλακές, μετά την επίθεση που δέχτηκε από τους δεσμοφύλακες ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης.
Όπως φαίνεται όλα αυτά δεν ήταν αρκετά και έτσι τώρα του προσάπτουν νέες κατηγορίες για συμμετοχή του, σε μία δήθεν εγκληματική οργάνωση και σωματική βλάβη τρίτων, στη Θεσσαλονίκη, το έτος 2012. Μετά από τηλεφωνικές υποκλοπές, στοχοποιήθηκαν συλλογικότητες του αναρχικού χώρου και μεταξύ άλλων αξιοποιήθηκε «ποινικά» προς δημιουργία εντυπώσεων, η επικοινωνία του με συντρόφους και πρόσωπα που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των φυλακισμένων.
Το κράτος χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη δίωξη ως αφορμή για να παγώσει τις άδειες εξόδου από τη φυλακή που έπαιρνε κανονικά τα τελευταία δύο χρόνια, παρόλο που ο εισαγγελέας δε ζήτησε καν την προφυλάκισή του. Επίσης, η συνθήκη αυτή επηρεάζει την επικείμενη κατά τα άλλα αποφυλάκισή του, παρατείνοντας την ομηρία του για 3,5 επιπλέον χρόνια.

Η αδιαφορία και η ασυδοσία της εξουσίας απέναντι στο Σπύρο Στρατούλη, όπως και σε πολλούς άλλους εξεγερμένους ανθρώπους, αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά την εκδικητικότητά της απέναντι σε όποιον αγωνίζεται και προσπαθεί να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του ζωντανή μέσα και έξω από τις φυλακές.

Ως απάντηση σε αυτές τις κατασταλτικές κινήσεις, ο σύντροφος ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 11/11/13, απαιτώντας την άρση των κατηγοριών που τον εμπλέκουν στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Ο Σπύρος Στρατούλης, διανύει σήμερα, Πέμπτη 9/1/14, την 60η μέρα απεργία πείνας. Σύμφωνα με την τελευταία ιατρική γνωμάτευση, η συνέχιση της απεργίας πείνας από το Σπύρο Στρατούλη λόγω της εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας και της ακραίας απώλειας βάρους ( 17 κιλά ), εγκυμονεί πλέον πολύ μεγάλο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία του ή αιφνιδίου θανάτου.

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

αλληλέγγυες/αλληλέγγυοι

stratstrat2

https://anarxikoikavalas.squat.gr/?p=2117

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bhNsC5jWIXY[/youtube]